Укр
Рус
Капусняк Перші страви Російська кухня

Капусняк зі свіжої капусти

( 4.8667 4 515 15 оцінок)

3536 - переглядів
70 хвилин порцій - 6 складність - 4 з 5
Капусняк зі свіжої капусти - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Дієта: Корисне харчування

Актуальні рецепти: Зима, Літо

Для матусь та дітей: Для вагітних

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Капустяний суп - капусняк найчастіше готують з квашеної капусти. Але він не менш смачний і зі свіжою. А якщо в капусняк кинути ще й свинину, то просто за вуха не відтягнеш. Ще цей рецепт цікавий тим, що в ньому не використовується томатна паста або помідори.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Капусняк зі свіжої капусти " (на 100 грам)

  • Білки3.8 гр.
  • Жири3.6 гр.
  • Вуглеводи6.3 гр.
  • Калорії77 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Найдовше в капусняку зі свіжої капусти готується м'ясо, тому з нього і починайте. Виберіть шматочок свіжої свинини, обмийте її в прохолодній воді. Покладіть на кухонну дошку і гострим ножем наріжте шматочками середньої величини. Намагайтеся м'ясо нарізати поперек волокон, тоді при готуванні воно вийде більш м'яким.

Крок - 1
02

Візьміть каструлю, в якій будете готувати капусняк. Налийте воду і поставте на великий вогонь. Киньте в каструлю нарізану свинину. Коли вода з м'ясом буде закипати, утвориться піна, ретельно зніміть її за допомогою шумівки. Накрийте каструлю кришкою і залиште готуватися на маленькому вогні.

Крок - 2
03

Тим часом, візьміть цибулю, очистіть її від лушпиння і сполосніть під холодною водою. Наріжте на кухонній дошці дрібними кубиками.

Крок - 3
04

Відкрийте кришку каструлі, в якій вариться м'ясо і киньте туди подрібнену цибулю. Посоліть, додайте чорний мелений перець, майоран, куркуму і кілька лаврових листів. Перемішайте і залиште готуватися протягом 15 - 20 хвилин.

Крок - 4
05

Поки вариться м'ясо, займіться підготовкою овочів. Кольрабі, селеру і моркву помийте і очистіть від шкірки, а зуби часнику - від лушпиння. Наріжте моркву кільцями. Селеру розріжте уздовж на чотири частини, а потім наріжте шматочками товщиною в палець. Кольрабі наріжте не товстими брусочками. Часник - пластинками.

Крок - 5
06

Качан капусти очистіть від зіпсованого листя і розріжте на дві частини, потім кожну половину ще на дві. Тепер крупно наріжте всі шматочки капусти.

Крок - 6
07

Гілочки петрушки сполосніть під проточною водою, промокніть рушником і на кухонній дошці дрібно наріжте ножем.

Крок - 7
08

Тепер прийшов час в каструлю з м'ясом і спеціями кинути нарізану моркву, селеру, кольрабі, часник і звичайно ж капусту. Залиште варитися ще хвилин на 15.

Крок - 8
09

У невелику миску насипте кілька ложок борошна і, поступово додаючи молоко, постійно помішуйте вінчиком, щоб не утворилися грудочки. Цю суміш акуратно вилийте в каструлю з капусняком і ретельно перемішайте.

Крок - 9
10

Візьміть подрібнену петрушку і відправте її в каструлю з капусняком. Ще раз перемішайте і залиште готуватися на маленькому вогні ще на 5 хвилин. Готовий капусняк зі свіжої капусти зніміть з вогню. Перед подачею додайте часниковий оцет і ретельно перемішайте. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Канапе з шинкою і сиром - покроковий рецепт, фото 1 Канапе з шинкою і сиром 30 4 2 з 5 - детальніше -
Бограч в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Бограч в мультиварці 75 6 3 з 5 - детальніше -
Смажена свиняча печінка - покроковий рецепт, фото 1 Смажена свиняча печінка 35 2 3 з 5 - детальніше -
Фрікасе з курки - покроковий рецепт, фото 1 Фрікасе з курки 50 3 3 з 5 - детальніше -
?>