Укр
Рус
Капусняк Перші страви Російська кухня

Капусняк з рисом

( 4.7333 1 530 30 оцінок)

14057 - переглядів
60 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Капусняк з рисом - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Серед величезного розмаїття оригінальних і складних у приготуванні страв сучасної кухні, все-таки можна знайти місце традиційній їжі. Пропоную спробувати приготувати капусняк, споконвічну українську страву, звичайно, якщо ви прихильник давніх традицій. Напевно це одна з найбільш загальновідомих перших страв, у складі якої обов'язково присутня капуста. Якщо використовувати квашену капусту, вона обов'язково додасть неповторний аромат і смак кислинки, що є відмінною рисою капусника.А ще я хочу запропонувати в приготуванні використовувати рис, і тоді апетитний, густий, наваристий суп вам забезпечений.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Капусняк з рисом" (на 100 грам)

  • Білки2.3 гр.
  • Жири1.3 гр.
  • Вуглеводи4.4 гр.
  • Калорії40 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Перш за все, підготуйте для нашої страви бульйон. Наповніть каструлю або іншу ємність, в якій вам зручно готувати, холодною водою. Опустіть в каструлю добре промите куряче філе, поставте на плиту, готуйте курятину до готовності, після чого дістаньте з бульйону.

Крок - 1
02

Поки бульйон спокійно готується, начистіть картоплю, вимийте, поріжте соломкою і помістіть в киплячий бульйон. До речі, пару картоплин киньте цілком або, перерізавши навпіл.

Крок - 2
03

Добре промитий рис, хвилин через 10 після варіння картоплі теж засипте в бульйон.

Крок - 3
04

Прийшла черга зайнятися овочами. Потріть на крупній тертці моркву, очищену цибулю дрібно посічіть.

Крок - 4
05

У глибоку сковорідку влийте рослинного масла, крапельку підігрійте і викладіть рубаний лук, а через кілька хвилин, потерту моркву, пасеруйте до м'якості.

Крок - 5
06

Далі додайте в сковорідку нарізаний скибочками помідор, покладіть томатну пасту, перемішавши, потримайте на вогні всього кілька хвилин.

Крок - 6
07

Приблизно через чверть години з моменту додавання в бульйон рису з картоплею, кидайте вже нарешті квашену капусту, відцідивши з неї розсіл, в принципі, якщо ви любитель кислого, то можете кидати, не віджимаючи, варіть хвилин 5.

Крок - 7
08

Далі витягніть з каструлі відварену, цілу картоплю, розімніть вилкою і поверніть назад в суп, перемішайте.

Крок - 8
09

Додайте дрібно порізане відварне філе, готуйте ще буквально пару - трійку хвилин.

Крок - 9
10

Після цього кидайте посічену цибулеву зелень, сипте сіль і перчіть, головне не переборщити зі спеціями, щоб не заглушити смак квашеної капусти.

Крок - 10
11

Знявши з вогню, закрийте на каструлі кришку, давши страві настоятися. Пригощайте сім'ю смачним супом, поклавши в тарілки сметану.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Віденський шніцель - покроковий рецепт, фото 1 Віденський шніцель 45 8 3 з 5 - детальніше -
Ростбіф в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Ростбіф в мультиварці 30 4 3 з 5 - детальніше -
Чорнослив у шоколаді - покроковий рецепт, фото 1 Чорнослив у шоколаді 60 3 3 з 5 - детальніше -
Плов з яловичиною - покроковий рецепт, фото 1 Плов з яловичиною 75 4 3 з 5 - детальніше -