Серед величезного розмаїття оригінальних і складних у приготуванні страв сучасної кухні, все-таки можна знайти місце традиційній їжі. Пропоную спробувати приготувати капусняк, споконвічну українську страву, звичайно, якщо ви прихильник давніх традицій. Напевно це одна з найбільш загальновідомих перших страв, у складі якої обов'язково присутня капуста. Якщо використовувати квашену капусту, вона обов'язково додасть неповторний аромат і смак кислинки, що є відмінною рисою капусника.А ще я хочу запропонувати в приготуванні використовувати рис, і тоді апетитний, густий, наваристий суп вам забезпечений.
Перш за все, підготуйте для нашої страви бульйон. Наповніть каструлю або іншу ємність, в якій вам зручно готувати, холодною водою. Опустіть в каструлю добре промите куряче філе, поставте на плиту, готуйте курятину до готовності, після чого дістаньте з бульйону.
Поки бульйон спокійно готується, начистіть картоплю, вимийте, поріжте соломкою і помістіть в киплячий бульйон. До речі, пару картоплин киньте цілком або, перерізавши навпіл.
Добре промитий рис, хвилин через 10 після варіння картоплі теж засипте в бульйон.
Прийшла черга зайнятися овочами. Потріть на крупній тертці моркву, очищену цибулю дрібно посічіть.
У глибоку сковорідку влийте рослинного масла, крапельку підігрійте і викладіть рубаний лук, а через кілька хвилин, потерту моркву, пасеруйте до м'якості.
Далі додайте в сковорідку нарізаний скибочками помідор, покладіть томатну пасту, перемішавши, потримайте на вогні всього кілька хвилин.
Приблизно через чверть години з моменту додавання в бульйон рису з картоплею, кидайте вже нарешті квашену капусту, відцідивши з неї розсіл, в принципі, якщо ви любитель кислого, то можете кидати, не віджимаючи, варіть хвилин 5.
Далі витягніть з каструлі відварену, цілу картоплю, розімніть вилкою і поверніть назад в суп, перемішайте.
Додайте дрібно порізане відварне філе, готуйте ще буквально пару - трійку хвилин.
Після цього кидайте посічену цибулеву зелень, сипте сіль і перчіть, головне не переборщити зі спеціями, щоб не заглушити смак квашеної капусти.
Знявши з вогню, закрийте на каструлі кришку, давши страві настоятися. Пригощайте сім'ю смачним супом, поклавши в тарілки сметану.
Випадкові рецепти