Укр
Рус
Капусняк Перші страви Українська кухня

Капусняк з квашеної капусти

( 4.7500 4 516 16 оцінок)

3325 - переглядів
90 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Капусняк з квашеної капусти - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Питанням, що приготувати на обід, щоб не перетворити трапезу в одноманітність, стурбовані багато господинь, які піклуються про харчування своєї сім'ї. Деякі, звичайно, особливо не заморочуються, чергуючи супи з борщами, ну а ті, кого не влаштовує такий розклад, намагаються все ж придумати щось новеньке. Тому, ми б хотіли розповісти вам про смачну страву, про яку молоді господині на жаль навіть не знають. Це чудовий супчик - капусняк з квашеної капусти. Спробуйте приготувати і розширити своє домашнє меню ще одним різновидом першої страви.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Капусняк з квашеної капусти" (на 100 грам)

  • Білки1.5 гр.
  • Жири3.3 гр.
  • Вуглеводи5.6 гр.
  • Калорії64 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Дехто готує капусняк зі свіжої капустою, хто змішує з кислою, але все ж найвдаліший варіант - капусняк з квашеною капустою, з насиченим смаком і слабкою кислинкою. У більшості випадків капусняк вариться на м'ясному бульйоні, тоді він дуже ситний і ароматний. Але для тих, хто віддає перевагу більш легкий варіант цієї їжі, можна використовувати овочевий бульйон або просто воду, а замість м'яса додати ковбасні вироби, повірте смак від цього не загубиться нітрохи, а буде навіть пікантніше і цікавіше. Взагалі, страва чудова і спробувати варто, тому діставайте квашену капусту і будемо готувати. Спочатку візьмемо невеликі цибулини, очистимо від лушпиння і нашаткуємо невеликими кубиками.

Крок - 1
02

Як ми домовилися, візьмемо для капустняка ковбасу, бажано сиров'ялену, можна зі спеціями, або в крайньому випадку копчену, теж ріжемо скибочками середнього розміру.

Крок - 2
03

Ставимо на плиту товстостінну каструлю, кидаємо свинячий жир і вкладаємо туди ж нашатковану цибулю.

Крок - 3
04

Коли цибуля трохи підрум'яниться, додаємо в каструлю нарізану ковбасу, обсмажуємо до золотистого кольору.

Крок - 4
05

Далі додаємо до підсмажених інгредієнтів борошно, а також засипаємо паприку. Туди ж кидаємо лавровий лист, перчимо, посипаємо кмином і солимо. Ще трохи все разом підсмажуємо.

Крок - 5
06

Тим часом миємо яблуко, видаляємо серцевину і тремо на крупну тертку.

Крок - 6
07

Квашену капусту злегка віджимаємо, а потім ріжемо гострим ножем, щоб трохи подрібнити.

Крок - 7
08

Картоплю відварюємо окремо в воді, а потім перекладаємо в каструлю і вливаємо туди ж овочевий бульйон.

Крок - 8
09

Після цього кидаємо в каструлю подрібнену квашену капусту і потерте яблуко.

Крок - 9
10

Доводимо все це до кипіння, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і варимо до готовності протягом однієї години. Готовий капусняк повинен бути досить густим і наваристим. Подаючи до столу, заправляємо наваристу їжу густою сметаною або вершками, а також посипаємо подрібненою зеленню петрушки.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Плавлений сир - покроковий рецепт, фото 1 Плавлений сир 25 1 2 з 5 - детальніше -
Пудинг рисовий - покроковий рецепт, фото 1 Пудинг рисовий 50 3 3 з 5 - детальніше -
Хліб чіабатта - покроковий рецепт, фото 1 Хліб чіабатта 120 1 3 з 5 - детальніше -