Капусняк - відмінна поживна, навариста і зігріваюча страва, яка чудово підійде для обіду в холодну пору року. Цей густий і ароматний суп легкий в приготуванні і нехитрий по підбору продуктів, але зате його смакові якості обов'язково залишать задоволеними ваших домочадців. Сьогодні ми пропонуємо вашій увазі рецепт приготування капусняку з квашеної капусти з перловкою.
Основним інгредієнтом цієї страви є квашена капуста, з неї, мабуть, і почнете. Отже, наріжте квашену капусту досить крупно, щоб відчувати її в супі.
Надішліть нарізану капусту в окрему каструлю з водою і варіть на повільному вогні, періодично помішуючи, до готовності (овочі, приготовані з квашеною капустою, не розм'якшуються). Можете приправити капусту, наприклад, трав'яним перцем або улюбленими приправами на свій смак. Капуста не матиме хорошого смаку на цьому етапі, але після додавання в бульйон вона обов'язково буде смачною.
В окремій каструлі приготуйте порцію бульйону, він буде більш пісним з курячими ніжками або крильцями, крилами гусей або індички, важливо мати кістки, тому що смак набагато краще. Отже, обране вами м'ясо відваріть декілька хвилин в каструлі з водою (3/4 висоти ємності). Додайте в м'ясо лавровий лист, запашний перець. Через деякий час додайте в каструлю заздалегідь очищену від шкірки і нарізану кільцями моркву і подрібнений корінь петрушки.
Потім додайте в каструлю подрібнену селеру, заздалегідь очищену від лушпиння і присмажену на газу цілу цибулину і подрібнений часник (можна видавлений через чеснокодавку), обсмажений або натертий. Готуйте вміст каструлі, помішуючи, накривши кришкою, до готовності, але не занадто довго.
Приправте майбутню першу страву на смак сіллю і чорним меленим перцем в кінці. М'ясо можна відокремити від кісточок і покласти назад в каструлю вже тільки м'якоть. Додайте так само в каструлю нарізану кубиками картоплю і засипте перлову крупу, вимиту в киплячій воді.
Картопля швидко розм'якшується - 3-4 хвилини, тому подбайте про те, щоб вона не переварилася, і відразу ж додайте приварену капусту разом з водою в каструлю.
Готуйте все це близько хвилини, ретельно перемішавши. Нарешті, після виключення вогню, киньте в каструлю нашатковану петрушку, розлийте готовий капусняк з квашеної капусти з перловкою в тарілки і подавайте гарячим до столу.
Випадкові рецепти