Питанням, що приготувати на обід, щоб не перетворити трапезу в одноманітність, стурбовані багато господинь, які піклуються про харчування своєї сім'ї. Деякі, звичайно, особливо не заморочуються, чергуючи супи з борщами, ну а ті, кого не влаштовує такий розклад, намагаються все ж придумати щось новеньке. Тому, ми б хотіли розповісти вам про смачну страву, про яку молоді господині на жаль навіть не знають. Це чудовий супчик - капусняк з квашеної капусти. Спробуйте приготувати і розширити своє домашнє меню ще одним різновидом першої страви.
Дехто готує капусняк зі свіжої капустою, хто змішує з кислою, але все ж найвдаліший варіант - капусняк з квашеною капустою, з насиченим смаком і слабкою кислинкою. У більшості випадків капусняк вариться на м'ясному бульйоні, тоді він дуже ситний і ароматний. Але для тих, хто віддає перевагу більш легкий варіант цієї їжі, можна використовувати овочевий бульйон або просто воду, а замість м'яса додати ковбасні вироби, повірте смак від цього не загубиться нітрохи, а буде навіть пікантніше і цікавіше. Взагалі, страва чудова і спробувати варто, тому діставайте квашену капусту і будемо готувати. Спочатку візьмемо невеликі цибулини, очистимо від лушпиння і нашаткуємо невеликими кубиками.
Як ми домовилися, візьмемо для капустняка ковбасу, бажано сиров'ялену, можна зі спеціями, або в крайньому випадку копчену, теж ріжемо скибочками середнього розміру.
Ставимо на плиту товстостінну каструлю, кидаємо свинячий жир і вкладаємо туди ж нашатковану цибулю.
Коли цибуля трохи підрум'яниться, додаємо в каструлю нарізану ковбасу, обсмажуємо до золотистого кольору.
Далі додаємо до підсмажених інгредієнтів борошно, а також засипаємо паприку. Туди ж кидаємо лавровий лист, перчимо, посипаємо кмином і солимо. Ще трохи все разом підсмажуємо.
Тим часом миємо яблуко, видаляємо серцевину і тремо на крупну тертку.
Квашену капусту злегка віджимаємо, а потім ріжемо гострим ножем, щоб трохи подрібнити.
Картоплю відварюємо окремо в воді, а потім перекладаємо в каструлю і вливаємо туди ж овочевий бульйон.
Після цього кидаємо в каструлю подрібнену квашену капусту і потерте яблуко.
Доводимо все це до кипіння, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і варимо до готовності протягом однієї години. Готовий капусняк повинен бути досить густим і наваристим. Подаючи до столу, заправляємо наваристу їжу густою сметаною або вершками, а також посипаємо подрібненою зеленню петрушки.
Випадкові рецепти