Якщо те, як приготувати борщ, відомо, напевно, будь-який господині, то, щоб подати на обід смачний капусняк, потрібно бути знайомим з деякими нюансами приготування. І саме про це я хочу вам повідомити. Найчастіше капусняк готується з квашеної капусти, я пропоную спробувати приготувати страву, слідуючи моїм рецептом - з цією капустою і беконом. Ви вже самі визначайте, який суп краще, але я впевнений, вам неодмінно ця страва сподобається.
В першу чергу залийте в каструлю воду і покладіть в неї шматок копченої свинячої вирізки. Потім додайте в каструлю трохи солі, лавровий лист і доведіть все до кипіння. Зменшіть вогонь до середнього і готуйте м'ясо приблизно 40 хвилин до його розм'якшення. Потім наріжте його тонкою соломкою.
Тим часом очистіть цибулю від лушпиння і дрібно її нашаткуйте. Подрібніть так само або видавіть через чеснокодавку часник. Потім наріжте тонкою смужкою бекон і кільцями гостру ковбасу. Помістіть невелику сковороду на плиту і добре розігрійте. Покладіть в гарячу сковороду нарізаний бекон з м'ясом і обсмажте, постійно помішуючи, до хрусткого стану продукту. Перекладіть обсмажений м'ясний продукт на тарілку і відставте до подальшого використання.
Далі відправте раніше подрібнену цибулю в розпечену сковороду з жиром з бекону, додайте так само нарізаний часник і обсмажте, постійно мішаючи, до їх розм'якшення.
Потім засипте в сковороду з цибулею борошно і, постійно помішуючи, обсмажуйте, до однорідного стану.
Посипте вміст сковороди паприкою, приправте сушеним кмином. Додайте в сковороду трохи томатного пюре (можна використовувати кетчуп або томатний соус), ретельно все перемішайте і протоміть вміст ще кілька хвилин.
Надішліть вміст сковороди в каструлю з раніше підготовленим бульйоном та м ясом і знову відправте на плиту. Тепер дрібніше наріжте квашену капусту, але заздалегідь вимийте її невеликою кількістю холодної води, якщо вона може бути занадто кислою. Подрібнену капусту теж відправте в каструлю і добре все перемішайте.
Потім додайте в каструлю, попередньо нарізану тонкими кільцями гостру ковбасу, добре все перемішайте і залиште суп покипіти.
Варіть суп близько 20 хвилин, потім налийте трохи гарячого бульйону в миску зі сметаною, добре перемішайте, а потім поверніть його в каструлю, щоб приправити капусняк. На цьому етапі посоліть суп і приперчіть чорним меленим перцем.
Далі додайте в каструлю попередньо нашатковану зелень кропу, перемішайте все і подавайте готовий капусняк з квашеною капустою і беконом до столу, приправивши сметаною чи вершками.
Випадкові рецепти