Укр
Рус
Капусняк Перші страви Російська кухня

Капусняк з качки

( 4.9000 4 530 30 оцінок)

4140 - переглядів
100 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Капусняк з качки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Капусняк - це прекрасна ситна і навариста страва сама по собі, але якщо її приготувати ще й на качиному бульйоні, то ви отримаєте ще більше неймовірного смаку. Квашена капуста прекрасно поєднується з качиним м'ясом, яке за своєю природою жирне, а капуста додасть цьому супу своєрідну кислинку. Варто зауважити, що капусняк не вимагає величезного достатку продуктів. Для капусника можна взяти як цілу тушку качки, так і окремі його частини, наприклад окіст, грудку або потрошки.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Капусняк з качки" (на 100 грам)

  • Білки4.4 гр.
  • Жири6.9 гр.
  • Вуглеводи7.5 гр.
  • Калорії112 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку нам слід приготувати м'ясний бульйон. Качку вимиваємо, кладемо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Коли вода закипить, робимо вогонь трохи менше і стежимо за утворенням піни, яку ми знімаємо з нашого бульйону. Варити її потрібно приблизно одну годину.

Крок - 1
02

Тим часом ми готуємо овочі. Картоплю чистимо, миємо й нарізаємо невеликими кубиками. Цибулю чистимо і дрібно нарізаємо.

Крок - 2
03

Що стосується квашеної капусти - то її потрібно промити в холодній воді, віджати. Перед тим, як готувати капусняк, слід обов'язково спробувати квашену капусту, і якщо вона дуже кисла - то залити її холодною водою і залишити на деякий час. І тільки потім вже її можна додавати в нашу страву.

Крок - 3
04

Отже, повернемося до бульйону. Коли м'ясо звариться, дістаємо його, відокремлюємо від кісток і ріжемо на шматочки, а потім знову кидаємо в каструлю.

Крок - 4
05

Також викладаємо туди картоплю, нарізану цибулю і квашену капусту, солимо і продовжуємо варити протягом години.

Крок - 5
06

Якщо ви хочете, щоб капуста вийшла дуже м'яка і майже розварилася, то тоді слід варити наш суп довше. За кілька хвилин до готовності, додаємо в капусняк зелень петрушки і лавровий лист.

Крок - 6
07

Як правило, капусняк з качки повинен вийти густий і наваристий, а його аромат і красивий вид обов'язково наженуть апетит кожному.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Люля кебаб на багатті - покроковий рецепт, фото 1 Люля кебаб на багатті 50 2 2 з 5 - детальніше -
Панакота з молоком - покроковий рецепт, фото 1 Панакота з молоком 50 3 3 з 5 - детальніше -
Печиво домашнє - покроковий рецепт, фото 1 Печиво домашнє 50 3 3 з 5 - детальніше -
Сациві з курки - покроковий рецепт, фото 1 Сациві з курки 65 3 3 з 5 - детальніше -