Капусняк - це прекрасна ситна і навариста страва сама по собі, але якщо її приготувати ще й на качиному бульйоні, то ви отримаєте ще більше неймовірного смаку. Квашена капуста прекрасно поєднується з качиним м'ясом, яке за своєю природою жирне, а капуста додасть цьому супу своєрідну кислинку. Варто зауважити, що капусняк не вимагає величезного достатку продуктів. Для капусника можна взяти як цілу тушку качки, так і окремі його частини, наприклад окіст, грудку або потрошки.
Для початку нам слід приготувати м'ясний бульйон. Качку вимиваємо, кладемо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Коли вода закипить, робимо вогонь трохи менше і стежимо за утворенням піни, яку ми знімаємо з нашого бульйону. Варити її потрібно приблизно одну годину.
Тим часом ми готуємо овочі. Картоплю чистимо, миємо й нарізаємо невеликими кубиками. Цибулю чистимо і дрібно нарізаємо.
Що стосується квашеної капусти - то її потрібно промити в холодній воді, віджати. Перед тим, як готувати капусняк, слід обов'язково спробувати квашену капусту, і якщо вона дуже кисла - то залити її холодною водою і залишити на деякий час. І тільки потім вже її можна додавати в нашу страву.
Отже, повернемося до бульйону. Коли м'ясо звариться, дістаємо його, відокремлюємо від кісток і ріжемо на шматочки, а потім знову кидаємо в каструлю.
Також викладаємо туди картоплю, нарізану цибулю і квашену капусту, солимо і продовжуємо варити протягом години.
Якщо ви хочете, щоб капуста вийшла дуже м'яка і майже розварилася, то тоді слід варити наш суп довше. За кілька хвилин до готовності, додаємо в капусняк зелень петрушки і лавровий лист.
Як правило, капусняк з качки повинен вийти густий і наваристий, а його аромат і красивий вид обов'язково наженуть апетит кожному.
Випадкові рецепти