Ситний, калорійний і зовсім не дієтичний капусняк, незважаючи ні на що, досить популярний в українській кухні, та й не тільки в українській. Поєднання в ньому капусти і пшона чудово впливає на людський організм, в плані очищення кишечника. Суп з пшоном - це дуже по-українськи, згадується відразу козацький куліш, ароматний і наваристий, з салом, але в нашій страві замість сала використовуємо менш жирний бульйон з курячої гомілки, це забезпечить і навар і аромат. І, звичайно ж, основний продукт - свіжа білокачанна капуста.
Курячі гомілки ретельно обробити, очистити і вимити. Залити в каструлю 3 літри води, опустити в неї курятину, відправити на плиту.
Як тільки в каструлі з'явиться накип, зняти її з допомогою шумівки, кинути в бульйон вимиту цибулину в
Повністю закрити бульйон кришкою, готувати м'ясо до повної готовності і м'якості, це займе не менше години часу. Вийняти гомілки з каструлі, дістати і викинути цибулину, її аромату в бульйоні вже досить, м'ясо поки відкласти охолоджуватися, а зварений бульйон процідити.
Пшоно добре промити до чистої води, викласти в бульйон.
Чекаючи, поки закипить, почистити картоплю, потім викласти її до пшону цілком, або розрізаною на частини в залежності від розміру.
Покип'ятивши бульйон разом з картоплею кілька хвилин, його необхідно посолити, кинути горошини запашного перцю і лавровий лист, зменшити вогонь.
Тепер прийшла черга піджарки. Поки суп вариться, приготуємо її з цибулі та моркви, щоб надати супу апетитний колір і аромат. На сковорідку з розігрітою олією викласти дрібно нашатковану цибулю. Тим часом очистити і дрібно потерти моркву.
Просмажити цибулю до прозорості, викласти в сковорідку моркву, обсмажити протягом 5 хвилин, періодично помішуючи.
Тепер покласти в піджарку столову ложку борошна, швидко перемішати, зняти з вогню, бо піджарка вже готова.
За допомогою спеціальної терки натерти капусту, це скажу вам не дуже просто, але набагато краще, ніж просто нарубати ножем.
Дістати з супу відварену картоплю, розім'яти товкачем в пюре. Викласти в бульйон подрібнену капусту, додати розім'яту картоплю, часто помішуючи, довести до кипіння, викласти туди ж піджарку.
Остигле м'ясо зняти з кісточок і нарізати дуже дрібними скибочками. Лише тільки капусник почне знову кипіти, викласти подрібнене м'ясо, додати нарізану свіжу зелень.
Запам'ятайте, що під час готування, капусняк час від часу потрібно перемішувати, щоб він не підгорів. Вимкнути вогонь, накрити каструлю кришкою і дати настоятися. Подати страву, приправивши в тарілці паприкою, з чорним хлібом.
Випадкові рецепти