Укр
Рус
Капусняк Перші страви Російська кухня

Капусняк свіжа капуста

( 4.8947 4 519 19 оцінок)

3082 - переглядів
75 хвилин порцій - 6 складність - 4 з 5
Капусняк свіжа капуста - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Ситний, калорійний і зовсім не дієтичний капусняк, незважаючи ні на що, досить популярний в українській кухні, та й не тільки в українській. Поєднання в ньому капусти і пшона чудово впливає на людський організм, в плані очищення кишечника. Суп з пшоном - це дуже по-українськи, згадується відразу козацький куліш, ароматний і наваристий, з салом, але в нашій страві замість сала використовуємо менш жирний бульйон з курячої гомілки, це забезпечить і навар і аромат. І, звичайно ж, основний продукт - свіжа білокачанна капуста.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Капусняк свіжа капуста" (на 100 грам)

  • Білки2.1 гр.
  • Жири1.9 гр.
  • Вуглеводи5.6 гр.
  • Калорії49 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Курячі гомілки ретельно обробити, очистити і вимити. Залити в каструлю 3 літри води, опустити в неї курятину, відправити на плиту.

Крок - 1
02

Як тільки в каструлі з'явиться накип, зняти її з допомогою шумівки, кинути в бульйон вимиту цибулину в 

Крок - 2
03

Повністю закрити бульйон кришкою, готувати м'ясо до повної готовності і м'якості, це займе не менше години часу. Вийняти гомілки з каструлі, дістати і викинути цибулину, її аромату в бульйоні вже досить, м'ясо поки відкласти охолоджуватися, а зварений бульйон процідити.

Крок - 3
04

Пшоно добре промити до чистої води, викласти в бульйон.

Крок - 4
05

Чекаючи, поки закипить, почистити картоплю, потім викласти її до пшону цілком, або розрізаною на частини в залежності від розміру.

Крок - 5
06

Покип'ятивши бульйон разом з картоплею кілька хвилин, його необхідно посолити, кинути горошини запашного перцю і лавровий лист, зменшити вогонь.

Крок - 6
07

Тепер прийшла черга піджарки. Поки суп вариться, приготуємо її з цибулі та моркви, щоб надати супу апетитний колір і аромат. На сковорідку з розігрітою олією викласти дрібно нашатковану цибулю. Тим часом очистити і дрібно потерти моркву.

Крок - 7
08

Просмажити цибулю до прозорості, викласти в сковорідку моркву, обсмажити протягом 5 хвилин, періодично помішуючи.

Крок - 8
09

Тепер покласти в піджарку столову ложку борошна, швидко перемішати, зняти з вогню, бо піджарка вже готова.

Крок - 9
10

За допомогою спеціальної терки натерти капусту, це скажу вам не дуже просто, але набагато краще, ніж просто нарубати ножем.

Крок - 10
11

Дістати з супу відварену картоплю, розім'яти товкачем в пюре. Викласти в бульйон подрібнену капусту, додати розім'яту картоплю, часто помішуючи, довести до кипіння, викласти туди ж піджарку.

Крок - 11
12

Остигле м'ясо зняти з кісточок і нарізати дуже дрібними скибочками. Лише тільки капусник почне знову кипіти, викласти подрібнене м'ясо, додати нарізану свіжу зелень.

Крок - 12
13

Запам'ятайте, що під час готування, капусняк час від часу потрібно перемішувати, щоб він не підгорів. Вимкнути вогонь, накрити каструлю кришкою і дати настоятися. Подати страву, приправивши в тарілці паприкою, з чорним хлібом.

Крок - 13

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Спагеті зі шпинатом - покроковий рецепт, фото 1 Спагеті зі шпинатом 20 5 2 з 5 - детальніше -
Ковбаски з печива - покроковий рецепт, фото 1 Ковбаски з печива 60 4 3 з 5 - детальніше -
Закуска з лаваша з сьомгою - покроковий рецепт, фото 1 Закуска з лаваша з сьомгою 45 4 3 з 5 - детальніше -