Оскільки капусник є дуже ситним і наваристим супом, то багато хто ледве вірять, що він відноситься до категорії дієтичних страв. Але уявіть собі, що це дійсно так і сьогодні ми доведемо вам, що така страва, як капусник, відмінно підійде для обіду під час посту. Хочу запропонувати вашій увазі рецепт пісного капусника зі свіжої капусти. Приготувати пісний капусняк простіше простого, адже в його склад входить не так вже й багато продуктів тому звісно, і клопоту менше.
Розігрійте трохи оливкового або рослинного масла у великій антипригарній сковороді. Додайте в розігріту сковорідку попередньо вимиту і дрібно нашатковану зелену цибулю і заздалегідь очищений від насіння і хвостика, а потім дрібно нарізаний різного кольору солодкий перець і обсмажуйте, помішуючи, кілька хвилин, поки вони не стануть м'якими.
Додайте так само в сковорідку заздалегідь очищену від шкірки і нарізану кільцями молоду моркву і спочатку вимиту, а потім подрібнену селеру і варіть вміст ще 1-2 хвилини.
Тепер додайте в ємність до решти інгредієнтів заздалегідь вимиті і крупно нарізані гриби і попередньо нарізані червоні помідори і варіть все, періодично помішуючи, ще приблизно хвилину.
Велику каструлю помістіть на плиту, налийте в неї воду і доведіть до кипіння. Додайте в каструлю з окропом бульйонні кубики або на ваш вибір приправи.
Перекладіть приготовані раніше овочі зі сковороди в каструлю з киплячою водою. Додайте так само в каструлю томатний сік або кетчуп і попередньо вимиту і дрібно нашатковану спеціальним ножем капусту, перемішайте все, і знову доведіть вміст до кипіння.
Зменшіть вогонь до середнього, приправте вміст за смаком цибульним порошком, меленим чорним перцем і сіллю. Накрийте ємність кришкою, і варіть суп на повільному вогні близько 2 годин.
Готовий капусняк пісний акуратно розлийте в глибокі кухонні мисочки і подавайте гарячим до столу зі свіжим хлібом або хлібцями. Можете додати в суп свіжу сметану і посипати свіжою нашаткованою зеленню.
Випадкові рецепти