Капусняк - це смачний суп з кислою капустою і м'ясом, в даному випадку бекон, яловичина і ковбаски, а ще кілька основних овочів, приправлених численними спеціями. Бажаємо смачного і швидкого приготування капустяного супу.
У цьому рецепті буде використовуватися квашена капуста. Ось з неї і почніть. Викладіть квашену капусту на обробну дошку (бажано більшу частину соку віджати) і ножем наріжте її дрібніше. Помістіть подрібнену капусту в глибоку каструлю.
Потім залийте капусту водою, повністю покривши овоч, додайте лавровий лист, запашний перець і кмин. Далі засипте так само в каструлю чорний перець горошок і відправте ємність на плиту і варіть близько 20 хвилин.
Далі викладіть на кухонну дошку шматок яловичого м'яса і гострим ножем наріжте його досить великими шматками. Тепер викладіть сюди ж бекон, наріжте тонкою соломкою і відправте теж в миску до м'яса. Далі викладіть на дошку кільце ковбаси і наріжте її невеликими шматками.
Тепер очистіть від лушпиння цибулю, а потім на кухонній дошці наріжте його дрібними кубиками. Очистіть від шкірки картоплю, помийте, а потім наріжте в невелику миску дрібними кубиками. Далі очистіть від шкірки молоду моркву, корінь селери і петрушки.
Тепер помістіть на плиту ще одну каструлю, покладіть в неї нарізану яловичину і залийте водою. Потім покладіть в каструлю очищений корінь селери, петрушки і моркву. Додайте лавровий лист, запашний перець і покладіть раніше нарізаний бекон.
Накрийте каструлю кришкою і доведіть до кипіння. У процесі варіння знімайте ложкою піну. Далі рясно посоліть вміст каструлі, приперчіть чорним меленим перцем, накрийте кришкою і варіть, до розм'якшення овочів, не менше півгодини.
Далі за допомогою вилки виловіть з каструлі відварені овочі і додайте в ємність нарізані шматки ковбаси. Потім засипте в каструлю нарізану картоплю, добре все перемішайте, накрийте кришкою і продовжуйте варити на слабкому вогні.
Тепер раніше відварену моркву, корінь селери і петрушки натріть на самій великій тертці, а потім назад відправте в каструлю до решти інгредієнтів.
Перемішайте, накрийте кришкою і продовжуйте варити. А тим часом помістіть невелику сковорідку на плиту, укладіть в неї вершкове масло і максимально розігрійте. Засипте в гаряче масло, раніше нарізану цибулю і обсмажуйте, помішуючи, до золотистості овоча.
Тепер перелийте відварену квашену капусту разом з водою в ємність з іншими інгредієнтами, додайте сюди ж обсмажену цибулю, перемішайте все, накрийте кришкою і варіть, до повної готовності, приблизно 20 хвилин.
Готовий капусняк розлийте по глибоких тарілках і подавайте гарячим до обіднього столу.
Випадкові рецепти