Укр
Рус
Капусняк Перші страви Російська кухня

Капусняк з квашеної капусти

( 4.8000 4 55 5 оцінок)

658 - переглядів
55 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Капусняк з квашеної капусти - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня, Польська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Капусняк з квашеної капусти - популярна перша страва української та польської кухні. Суп легкий і швидкий в приготуванні, бюджетний і апетитний. До того ж квашена капуста не тільки смачна, а й корисна для шлунка. Пропонуємо класичний рецепт приготування чудового капусняку по-українськи.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Капусняк з квашеної капусти" (на 100 грам)

  • Білки1.7 гр.
  • Жири2.8 гр.
  • Вуглеводи3 гр.
  • Калорії45 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Копчену або сиров'ялену свинячу ковбасу наріжте тонкими півколами, ріпчасту цибулю - кубиками, а часник дрібно поріжте ножем.

Крок - 1
02

Розігрійте в каструлі трохи рослинного масла і підсмажте ковбасу до легкого зарум'янювання.

Крок - 2
03

Перекладіть шматочки ковбаси на блюдо, а в каструлю, в якій вони готувалися, відправте подрібнені цибулю і часник. Помішуючи, смажте до появи апетитного аромату.

Крок - 3
04

Додайте паприку, томатну пасту і кумін (зиру). Перемішайте і влийте гарячу воду.

Крок - 4
05

Надішліть в загальну масу квашену капусту і поламані кубики овочевого бульйону (замість кубиків і води можна використовувати готовий овочевий бульйон). Посоліть і поперчіть за смаком. Перемішайте інгредієнти і доведіть суміш до кипіння.

Крок - 5
06

Знизьте вогонь і всипте в страву чебрець і майоран, покладіть лавровий лист, перемішайте. Накрийте каструлю кришкою і варіть капусняк 40 хвилин. Приблизно через 20-25 хвилин варіння додайте в суп підсмажену ковбасу.

Крок - 6
07

В кінці приготування спробуйте страву на смак і при необхідності відрегулюйте спеції. Подавайте капусняк з квашеної капусти зі сметаною і свіжим хлібом. Суп наваристий, ароматний, поживний і дуже смачний. При цьому він легкий і корисний для травлення. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Ікра з кабачків в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Ікра з кабачків в духовці 80 5 3 з 5 - детальніше -
Цукерки карамельні - покроковий рецепт, фото 1 Цукерки карамельні 60 3 3 з 5 - детальніше -
Фаршировані макарони - покроковий рецепт, фото 1 Фаршировані макарони 50 4 3 з 5 - детальніше -