Капусняк з квашеної капусти - популярна перша страва української та польської кухні. Суп легкий і швидкий в приготуванні, бюджетний і апетитний. До того ж квашена капуста не тільки смачна, а й корисна для шлунка. Пропонуємо класичний рецепт приготування чудового капусняку по-українськи.
Копчену або сиров'ялену свинячу ковбасу наріжте тонкими півколами, ріпчасту цибулю - кубиками, а часник дрібно поріжте ножем.
Розігрійте в каструлі трохи рослинного масла і підсмажте ковбасу до легкого зарум'янювання.
Перекладіть шматочки ковбаси на блюдо, а в каструлю, в якій вони готувалися, відправте подрібнені цибулю і часник. Помішуючи, смажте до появи апетитного аромату.
Додайте паприку, томатну пасту і кумін (зиру). Перемішайте і влийте гарячу воду.
Надішліть в загальну масу квашену капусту і поламані кубики овочевого бульйону (замість кубиків і води можна використовувати готовий овочевий бульйон). Посоліть і поперчіть за смаком. Перемішайте інгредієнти і доведіть суміш до кипіння.
Знизьте вогонь і всипте в страву чебрець і майоран, покладіть лавровий лист, перемішайте. Накрийте каструлю кришкою і варіть капусняк 40 хвилин. Приблизно через 20-25 хвилин варіння додайте в суп підсмажену ковбасу.
В кінці приготування спробуйте страву на смак і при необхідності відрегулюйте спеції. Подавайте капусняк з квашеної капусти зі сметаною і свіжим хлібом. Суп наваристий, ароматний, поживний і дуже смачний. При цьому він легкий і корисний для травлення. Смачного!
Випадкові рецепти