Капрезе з моцарелою - традиційний рецепт приготування знаменитого італійського салату. Страва виходить легкою, свіжою, вишуканою і дуже приємною на смак. Невипадково вона так популярна в світі. З простих і доступних інгредієнтів ви за кілька хвилин приготуєте чудову закуску, яка стане окрасою столу.
Помідори вимийте, просушіть і наріжте тонкими кружечками.
Такими ж гуртками наріжте моцарелу. Для красивої і правильної подачі салату «Капрезе» бажано, щоб помідори і сир були приблизно однакового діаметра.
На блюдо сервіровки викладіть по черзі шматочки помідорів і моцарели. В ідеалі їх потрібно викладати внахлест, але можна і один на одного (так простіше і теж красиво).
Полийте помідори з сиром якісною оливковою олією (у нас італійська). Масло в капрезе грає важливу роль, тому воно обов'язково повинно бути першого холодного віджиму і кращої якості, яке ви зможете знайти.
Посоліть і поперчіть салат до смаку. Збризніть страву бальзамічним оцтом або соусом. Як і оливкове масло, бальзамік повинен бути високої якості.
Свіжий базилік вимийте і висушіть. Обірвіть з гілочок листя і покрийте ними салат зверху. Класичний італійський капрезе з моцарелою готовий. Хоча салат простий, у нього чудовий смак і аромат. Страва легка, але завдяки сиру поживна. Компоненти капрезе так вдало підібрані, що салат виходить смачним і ситним, але при цьому не відкладається на талії і стегнах зайвим кілограмами.
Випадкові рецепти