Каннеллоні з рікоттою і шпинатом - популярна страва. В даному рецепті каннеллоні наповнюються начинкою зі шпинату з сиром і випікаються під соусом з томатів. Виходить ніжна і соковита вегетаріанська страва для сімейного обіду або вечері.
Закип'ятіть в каструлі воду, посоліть і проваріть каннеллоні протягом 4 хвилин (до напівготовності). Шумівкою перекладіть бланширвані макарони в холодну воду, щоб зупинити процес приготування. Потім вийміть пасту з води і просушіть.
Поставте на вогонь сковороду і розігрійте в ній трохи оливкового масла. Зубчики часнику очистіть від лушпиння і видавіть через прес прямо в сковороду. Смажте часник на середньому вогні до золотистого (близько 1 хвилини).
Шпинат вимийте і висушіть, а потім відправте в сковороду до часнику і тушкуйте, поки листя не дадуть сік і не стануть м'якими (близько 2 хвилин). Припущений шпинат остудіть, дрібно поріжте ножем і перекладіть в миску для змішування.
Додайте в шпинат рікотту, посоліть і поперчіть за смаком. Натріть на дрібній тертці пармезан і теж додайте в начинку.
Свіжий базилік вимийте, просушіть, подрібніть ножем і відправте в загальну миску. Перемішайте інгредієнти начинки до однорідності.
У форму для запікання влийте будь-який томатний соус на ваш вибір. Наповніть підготовлені каннеллоні шпинатно-сирною начинкою.
Фаршировані макарони викладіть у форму з томатним соусом. Приправте каннеллоні сушеним орегано і залийте зверху залишеним томатним соусом.
Моцареллу натріть на крупній тертці і присипте страву зверху. Поверх моцарели натріть пармезан. Закрийте форму фольгою і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.
Через 20 хвилин запікання зніміть фольгу, щоб на страві утворилася рум'яна кірочка. Подавайте каннеллоні з рікоттою і шпинатом теплими або гарячими зі свіжими овочами. Якщо макарони залишаться, розігрійте їх на наступний день - і вони стануть ще смачніше. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти