Дуже складно, так практично неможливо, уявити собі хоч одне святкове застілля без канапе. Вони готуються нескладно, але завжди виглядають святково і витончено на святковому столі. А щоб прикраса столу була різноманітною, канапе можна готувати з різними начинками на ваш смак. Дуже багато всілякої різноманітності і поєднання продуктів використовується в приготуванні канапе, і рибні і м'ясні продукти, а також овочі і фрукти. Зовсім нескладно заготовити в'ялені помідори, так що представимо сьогодні вам швидку і смачну закуску з їх використанням. В якості основи канапе може бути що завгодно, від скибочки хліба, до шматочка сиру. Ми ж в нашому сьогоднішньому рецепті використовуємо листкове тісто. Для того, щоб наша закуска була не тільки смачною, а й дуже ошатною і незвичайною, спробуємо приготувати основу для канапе дуже оригінальним способом.
Деко для випічки застилаємо пергаментним папером. Беремо лист листкового тіста прямокутної форми і викладаємо на пергамент. До речі, тісто можна приготувати самостійно, а можна купити готове, якщо немає часу на його приготування.
Як вже говорилося ми бажаємо трохи зоригінальничати, тому візьмемо п'ять чайних ложок і розкладемо поверх листкового тіста. Нам необхідно буде вирізати тісто в формі ложки, для цього візьмемо маленький гострий ніж і виріжемо по контуру кожної ложки, залишаючи на тісті зазор в 2,5 см. Решту тіста ми прибираємо, залишивши тільки тісто в формі ложки.
Деко з тістом поміщаємо в попередньо розігріту духовку до 180 градусів і випікаємо протягом 15 - 20 хвилин.
Після того, як побачите, що тісто приготувалося, деко дістаємо з духовки і залишаємо його охолонути.
У чашу блендера або кухонного комбайна поміщаємо просочений кешью, додаємо туди цибулевий порошок. Потім досипаємо часниковий порошок і кидаємо харчові дріжджі.
Після цього кладемо сіль, додаємо свіжо вичавлений лимонний сік, видавлений з половини лимона.
Тепер кладемо вершковий сир (бажано вибрати високої жирності) і доливаємо трохи води. Після цього блендер закриваємо і змішуємо з його допомогою усі інгредієнти до утворення однорідної маси, за консистенцією схожою на крем.
Остигнули випечені форми з тіста викладаємо на дощечку, видаляємо чайні ложки і в поглиблення, які утворені в процесі випічки, накладаємо заздалегідь приготовлену начинку.
Зверху кладемо чайну ложку пасти тапенад, часточку в'яленого помідора і на завершення поміщаємо скибочку зеленого листочка базиліка. Чарівні їстівні «ложки» можете подавати до столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти