Мініатюрна красива закуска, яка при правильній подачі прикрасить будь-який святковий і навіть банкетний стіл, або відмінно підійде для фуршету - це канапе. Вони можуть складатися з найрізноманітніших продуктів, які вам більше подобаються в тому чи іншому поєднанні. Це можуть бути і м'ясо з овочами, і гриби, і соуси і фрукти, взагалі, все залежить від вашої фантазії і смаків. Тому рецептів цієї страви може бути незліченна кількість, і не останнє за популярністю - канапе з шинкою. Часу на їх приготування ви витратите абсолютно трохи, адже готується страва елементарно, просто необхідно підготувати інгредієнти і запастися шпажками. Запропонований мною рецепт канапе з шинкою обов'язково допоможе внести різноманітність навіть в саме звичне меню вашої родини.
Для приготування канапе за нашим рецептом найкраще використовувати білий батон, а взагалі в ідеалі для шинки підходить багет, адже чорний хліб поєднується краще з солоною рибкою. Багет нарізаємо невеликими шматочками, яким способом, це вже як вам підказуємо ваша фантазія - можна квадратиками, ромбиками або навіть трикутниками.
Головне постаратися зробити канапе досить маленького розміру, щоб зручно було їх з'їсти за пару укусів. Втім, якщо вони розміром побільше, то це вже самий натуральний бутерброд. Білий хліб відмінно поєднується з шинкою, пікантності додасть гірчиця, а кислий огірочок - гостроту. Яловичу шинку нарізаємо тонкими скибочками, щоб слайси легко згорталися.
Мариновані огірочки беремо краще середнього розміру, досить тонкої текстури, щоб вони не падали зі шпажки, перерізаємо навпіл навкіс поперек огірка.
Нарізані заздалегідь шматочки багета намазуємо столовим ножем дуже тоненьким шаром гірчицю, в принципі, намазку можна вибрати і іншу, але в нашому випадку більш підходящий варіант саме цей.
В кожній половинці огірка гострим ножем робимо три розрізи, трохи розправляємо його віялом і викладаємо на краєчок часточки багета, намазаного гірчицею.
Скибочку шинки красиво згортаємо і теж поміщаємо на шматочок батона. Зверху шинку накриваємо свіжим листком петрушки.
Вимитий помідор черрі нарізаємо кружечками, кладемо один кружечок на бутерброд і знову опускаємо гарний червоний листочок коріандру, хоча замість нього сміливо можна застосувати листя базиліка.
І на завершення всю цю споруду скріплюємо шпажкою, яку в приготуванні зазвичай використовуємо для додання страві оригінального виду, та й з ними набагато зручніше взяти канапе в руку.
Приготовлені канапешки красиво викладаємо рядочками і можна подавати до столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти