Поповніть святкове меню витонченою красивою закускою під назвою канапе. Це маленькі бутерброди, які найчастіше подаються на шпажках, яскраві, апетитні, виступають прикрасою будь-якого застілля. Особливою перевагою канапе, яку цінують усі господині, є швидкість в приготуванні, що дозволяє заощадити час для інших страв. Одним з популярних рецептів є канапе з рибою. На ряду з іншими закусками, в яких використовуються різні види м'яса, канапе з рибою нітрохи не поступаються за смаковими якостями.
Підготуємо усі компоненти нашої страви. Для канапе з рибою відмінно підійде копчений лосось, який можна придбати в будь-якому супермаркеті. Філе нарізаємо на маленькі кубики і складаємо в окремій ємності.
Потім чистимо від лушпиння цибулину, миємо її і дрібно шаткуємо. Також подрібнюємо каперси і солоні огірки, які додадуть страві особливої пікантності і яскравості смаку.
Наступними миємо зелену цибулю і кріп. Пір'я цибулі теж нарізаємо. Тепер з'єднуємо разом нарізану рибу, огірки, каперси, зелену і ріпчасту цибулю.
Поливаємо усе соєвим соусом і видавлюємо сік з половинки лайма. Також солимо і перчимо на смак, а потім усе ретельно перемішуємо, щоб всі інгредієнти взаємно просочилися усіма смаками.
Після цього нарізаємо багет на скибочки товщиною приблизно один сантиметр.
Лимон миємо й нарізаємо на тонкі шматочки (чверть колечка), але можна будь-яким зручним для вас способом.
Також попередньо варто підготувати каперси для прикраси. Для цього беремо кожну штучку і поділяємо листочки таким чином, щоб виходила певна квіточка. Насправді це виходить дуже просто.
Ну що ж, всі складові готові, приступаємо до завершального етапу - формування канапе. На кожну скибочку багета накладаємо нашу ароматну і красиву на вигляд начинку. Не шкодуємо її, викладаємо досить товстим шаром.
Зверху прикрашаємо розкритим каперси, шматочком лимона і гілочкою кропу. Канапе з рибою, приготовані за цим рецептом виходять дуже красивими, чепурними і апетитними, що і потрібно для святкового столу.
Крім цього вони мають просто божественний аромат і не менш прекрасний смак. Поєднання продуктів підходить всім, в тому числі і для тих, хто сидить на дієті. Залишається швидше подати їх до столу, щоб гості насолодилися цією дуже смачною закускою і оцінили ваш кулінарний талант.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти