Проста, дуже колоритна, та до того ж, економічна закуска. Канапе, ці оригінальні маленькі бутерброди, придумали французи, але на сьогодні страва настільки популярна, що без неї не обходиться жоден фуршет. Будь-які інгредієнти, які є у вашому холодильнику, можуть ідеально підійти для приготування канапе, варто тільки мати у себе на кухні хліб, тости або навіть крекери. Найчастіше канапе подають до столу, як холодну закуску, але цілком реально приготувати цю страву і гарячою. Дуже смачно і оригінально виходять канапе з перепелиними яйцями. До речі, такий вид канапе обов'язково приведе в захват ваших дітей, до того ж, перепелині яйця - це просто криниця корисних речовин. Ну, а приготування настільки просте, що з цим зможе справитися кожен. Отже, є в запасі перепелині яйця, тоді не відкладаючи, приступаємо до роботи і готуємо канапе.
В першу чергу займемося приготуванням основи для канапе, в нашому випадку ми скористаємося білим хлібом. Беремо буханку білого хліба, він повинен бути досить м'яким і пористим, щоб його можна було розім'яти. Нарізаємо хліб скибочками завтовшки приблизно один см.
Кожен шматочок трохи розминаємо за допомогою качалки, як би розгортаючи, а потім спеціальним кружком з ручкою видавлюємо з м'якушки хліба корж круглої форми. Таким чином, ми приготували основу для майбутніх канапе. Як правило, в канапе використовують яйця варені, цілком або нарізані навпіл, але в сьогоднішньому рецепті ми будемо готувати з сирих перепелиних яєць.
Потім в посудині з вогнетривкого скла розтоплюємо вершкове масло.
Після цього беремо форму для випічки з круглими заглибленнями і за допомогою кулінарного пензлика змащуємо формочки розтопленим маслом. У кожен отвір поміщаємо раніше підготовлений кружечок хліба.
Нарізаний тонкими скибочками бекон за допомогою кухонних ножиць перерізаємо порційними шматочками за розміром хлібного кружечка і викладаємо в кожне поглиблення, заповнене хлібним коржиком.
Дуже тонкі слайси плавленого сиру ріжемо так само скибочками такого ж розміру, як хліб і бекон, кладемо його в формочку і трохи притискаємо, щоб утворилося невелике заглиблення.
У цю улоговинку поверх сиру виливаємо акуратно розбите перепелине яйце, намагаючись, щоб жовток і білок трималися, не розпливаючись, трохи присолюємо.
Форму з підготовленою стравою помістіть в духовку і готуйте при температурі 180 градусів протягом 5 хвилин, довше часу точно не знадобиться, тому чітко стежте щоб страва не згоріла.
Після закінчення даного часу дістаємо форму з духовки, акуратно витягаємо канапе, викладаємо на тарілку і прикрасивши свіжою зеленню, з гордістю подаємо до столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти