Якщо ви любите проводити час на кухні, урізноманітнити закуски і робити свої частування популярними, думаю вам подобається вчитися готувати щось нове. Не завжди обов'язково заставляти стіл гарячими стравами і різноманітними салатами. Іноді на столі повинні бути присутніми легкі закуски і просто бутерброди. А ви чули про такий ідеальний бутерброд, як канапе, який перекочував до нас з французької кухні. Відрізняється він тільки тим, що робиться маленького розміру, як правило інгредієнти скріплюються шпажкою, і подається найчастіше на фуршет. Виглядають дуже стильно і відмінно прикрашають святковий стіл. Рецептів канапе, звичайно ж величезна кількість, але будь-який з них цілком доступний і простий у приготуванні, адже головне в запоруці успіху - вдале поєднання продуктів, які на перший погляд іноді можуть здаватися просто не поєднані. Думаю, ви вже здогадалися, що мова піде про канапе з печінкою тріски, яка можливо, у вас вже чекає свого часу в холодильнику.
Канапе готувати краще безпосередньо перед подачею, так що пора починати, якщо скоро накривати стіл. Перш за все нам потрібно підготувати печінку тріски. Так як ми беремо печінку консервовану, ми знаємо, що вона обов'язково буде в маслі. Тому відкриваємо банку з консервованою печінкою тріски і викладаємо на сито з дрібною сіточкою.
Ця необхідно для того, щоб стекло зайве масло, так як воно абсолютно не потрібно для майбутньої страви - буде обтікати і зіпсує зовнішній вигляд канапе, та й їсти таку закуску буде зовсім незручно. Поки печінка тріски позбавляється від зайвого жиру, займемося підготовкою основи канапе. Для цього буханку хліба нарізаємо пластинками товщиною не більше 1 см, а бажано ще й тонше.
Так, хліб краще використовувати щільний, не повітряний, бажано навіть злегка черствий, а ще можна скибочки хліба злегка підсмажити з одного боку. Але ми сьогодні зробимо канапе круглими, вони будуть виглядати красиво і незвично, тому кожну скибочку хліба викладемо на дощечку і за допомогою металевого кільця видавимо з хлібної м'якушки кружечок круглої форми.
Таким чином ми приготуємо основу для майбутніх канапе, які пора вже готувати. Тепер беремо печінку тріски і акуратно нарізаємо тонкими скибочками прямокутної форми, вона вже не така жирна і в'язка, тому ріжеться досить легко.
Кожен кружечок хліба намазуємо сирним маслом, після цього зверху укладаємо по парочці скибочок печінки тріски.
Після цього кожен бутерброд скроплюємо свіжовичавленим соком лимона.
Потім красиво укладаємо листочки свіжого базиліка, трішечки солимо і посипаємо меленим перцем. Ось з мінімальної різноманітності інгредієнтів цілком можливо приготувати практично шедевр.
Приготовлені канапе викладаємо на широке блюдо і подаємо до столу. Яскраве, смачне частування готове.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти