Якщо у вас намічається якесь святкування або вам потрібно накрити фуршетний стіл, і ви хочете здивувати гостей чимось новеньким і вишуканим - тоді вам відмінно підійде цей рецепт канапе з оливками. Канапе давно увійшли в усі кухні світу як одна з найпопулярніших і бажаних закусок. Це та страва, що дозволяє експериментувати і виявляти фантазію в самих різних проявах кулінарних рішень. Трошки відмінний від традиційних, рецепт канапе з оливками порадує вас неймовірно смачною і оригінальною стравою, що справить незабутнє враження на гостей. Канапе з оливками ми будемо готувати не просто надівши оливки на шпажки і додавши ще якісь інгредієнти. Щоб приготувати канапе за даним рецептом, потрібно витратити трохи більше часу і зусиль, та й набір продуктів, крім головної ролі оливок, трохи більше, ніж зазвичай, але результат порадує вас поза сумнівами.
Отже, для початку наріжемо багет на скибочки, товщиною близько сантиметра. Потім їх потрібно трохи обсмажити на сковороді або ж підсушити в духовці, щоб на них утворилася красива золотава скоринка.
Тепер займемося підготовкою інших компонентів цієї страви. Для початку миємо виноград, відокремлюємо кожну ягідку від гілочки, а потім викладаємо на деко, застелене пергаментним папером.
Після цього поливаємо оливковою олією, перемішуємо і відправляємо в духовку запікатися близько 10 хвилин.
Тим часом відкриємо банку оливок без кісточок, зливаємо рідину, а оливки викладаємо в чашу блендера або кухонного комбайна. Сюди ж додаємо в'ялені маслини, каперси, в'ялені помідори і кілька штук консервованих анчоусів. Не потрібно використовувати всю банку анчоусів, щоб не перебити смак інших інгредієнтів.
Тепер перебиваємо всі ці продукти блендером. Потім сюди ж додаємо гірчицю, очищаємо зубчик часнику і розчавлюємо його за допомогою ножа і теж кидаємо в чашу блендера.
Беремо свіжий чебрець, миємо й також додаємо його, трохи подрібнивши. Знову перебиваємо масу блендером. Після цього наливаємо оливкову олію і видавлюємо трохи лимонного соку і перебиваємо втретє вміст чаші.Такім чином у нас виходить однорідна маса, дуже ароматна, густої консистенції, але м'яка, пастоподібна.
Тепер переходимо до фінального процесу. Беремо козячий сир, бажано купувати відразу розм'якшений, він є в наявності в супермаркетах, і намазуємо його на скибочки хліба, достатньо однієї чайної ложки сиру на кожен шматочок.
Зверху викладаємо нашу суміш і прикрашаємо чебрецем. Канапе з оливками готові, і тепер залишилося виконати головне завдання - подати їх на стіл для частування гостей цією неймовірно смачною і ситною закускою.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти