Укр
Рус
Канапе Закуски Середземноморська кухня

Канапе з мідіями

( 4.9231 4 526 26 оцінок)

2409 - переглядів
40 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Канапе з мідіями - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Середземноморська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Ці маленькі закуски розлітаються дуже швидко, адже крім того, що вони смачні, вони ще й дуже зручні, так як зазвичай подаються на шпажках. Різновидів канапе існує величезна кількість, адже кожна господиня намагається здивувати гостей своїм особистим кулінарним рішенням.Тому сьогодні пропонуємо вам приготувати неймовірно смачні та оригінальні канапе з мідіями. Мідії вважаються одним з найпопулярніших морепродуктів, а їх ніжне м'ясо прикрасить будь-яку страву. Як приготувати з цього делікатесного продукту незабутні канапе в домашніх умовах давайте дізнаємося прямо зараз.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Канапе з мідіями" (на 100 грам)

  • Білки6.5 гр.
  • Жири8.5 гр.
  • Вуглеводи2.4 гр.
  • Калорії142 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У цьому рецепті ми рекомендуємо використовувати заморожені мідії в панцирі. Перед тим, як їх готувати, потрібно ретельно перебрати і відкинути ті, у яких тріснув панцир. Потім гарненько промиваємо мідії в воді кілька разів.

Крок - 1
02

Після цього ставимо на вогонь сотейник і наливаємо біле вино. Після того, як вино закипить, викладаємо в нього мідії і залишаємо готуватися протягом 2-3 хвилин під накритою кришкою.

Крок - 2
03

Якщо мідії неповністю розморозились, залишаємо варитися на пару хвилин довше. Потім знімаємо їх з вогню і відкидаємо на друшляк остигати. За цей час стулки черепашок вже повинні відкритися, і мідії видавати чудовий аромат.

Крок - 3
04

Тепер займемося іншими приготуваннями. Для цього поставимо на вогонь сковорідку і підсушимо на ній протягом 2-3 хвилин панірувальні сухарі, щоб вони підрум'янилися.

Крок - 4
05

Після цього готуємо соус. Добре вимиті листя базиліка складаємо в чашу блендера. До них додаємо тертий твердий сир (чеддер або будь-який інший на ваш смак).

Крок - 5
06

Чистимо часник і пропускаємо його через чеснокодавку або просто подрібнюємо ножем.

Крок - 6
07

Також додаємо кедрові горішки і оливкову олію, а потім перебиваємо все це блендером, щоб вийшов гарний соус яскравого салатового кольору. При необхідності додамо оливкову олію, щоб соус мав м'яку текстуру і негусту консистенцію.  

Крок - 7
08

Отже, повертаємося до мідій. Від кожної штучки відокремлюємо одну частину раковини, а іншу з начинкою викладаємо на деко. Зверху поливаємо соусом (досить буде половинки чайної ложки) і посипаємо підсмаженими панірувальними сухарями. Після цього відправляємо деко в розігріту духовку на декілька хвилин.

Крок - 8
09

За цей час соус прекрасно схопиться з сухариками, і у нас вийдуть неймовірно красиві і яскраві закуски з мідій. Поєднання кольорів обов'язково приверне увагу гостей до цієї страви, а спробувавши, вони залишаться в захваті від неймовірного смаку цієї страви.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Прошарковий салат - покроковий рецепт, фото 1 Прошарковий салат 30 6 2 з 5 - детальніше -
Салат Гранатовий браслет - покроковий рецепт, фото 1 Салат Гранатовий браслет 50 4 4 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Молочний суп з вермішеллю - покроковий рецепт, фото 1 Молочний суп з вермішеллю 15 4 1 з 5 - детальніше -
Котлети гречаники - покроковий рецепт, фото 1 Котлети гречаники 45 3 2 з 5 - детальніше -
Домашня сиров’ялена ковбаса - покроковий рецепт, фото 1 Домашня сиров’ялена ковбаса 75 6 4 з 5 - детальніше -