Ці маленькі закуски розлітаються дуже швидко, адже крім того, що вони смачні, вони ще й дуже зручні, так як зазвичай подаються на шпажках. Різновидів канапе існує величезна кількість, адже кожна господиня намагається здивувати гостей своїм особистим кулінарним рішенням.Тому сьогодні пропонуємо вам приготувати неймовірно смачні та оригінальні канапе з мідіями. Мідії вважаються одним з найпопулярніших морепродуктів, а їх ніжне м'ясо прикрасить будь-яку страву. Як приготувати з цього делікатесного продукту незабутні канапе в домашніх умовах давайте дізнаємося прямо зараз.
У цьому рецепті ми рекомендуємо використовувати заморожені мідії в панцирі. Перед тим, як їх готувати, потрібно ретельно перебрати і відкинути ті, у яких тріснув панцир. Потім гарненько промиваємо мідії в воді кілька разів.
Після цього ставимо на вогонь сотейник і наливаємо біле вино. Після того, як вино закипить, викладаємо в нього мідії і залишаємо готуватися протягом 2-3 хвилин під накритою кришкою.
Якщо мідії неповністю розморозились, залишаємо варитися на пару хвилин довше. Потім знімаємо їх з вогню і відкидаємо на друшляк остигати. За цей час стулки черепашок вже повинні відкритися, і мідії видавати чудовий аромат.
Тепер займемося іншими приготуваннями. Для цього поставимо на вогонь сковорідку і підсушимо на ній протягом 2-3 хвилин панірувальні сухарі, щоб вони підрум'янилися.
Після цього готуємо соус. Добре вимиті листя базиліка складаємо в чашу блендера. До них додаємо тертий твердий сир (чеддер або будь-який інший на ваш смак).
Чистимо часник і пропускаємо його через чеснокодавку або просто подрібнюємо ножем.
Також додаємо кедрові горішки і оливкову олію, а потім перебиваємо все це блендером, щоб вийшов гарний соус яскравого салатового кольору. При необхідності додамо оливкову олію, щоб соус мав м'яку текстуру і негусту консистенцію.
Отже, повертаємося до мідій. Від кожної штучки відокремлюємо одну частину раковини, а іншу з начинкою викладаємо на деко. Зверху поливаємо соусом (досить буде половинки чайної ложки) і посипаємо підсмаженими панірувальними сухарями. Після цього відправляємо деко в розігріту духовку на декілька хвилин.
За цей час соус прекрасно схопиться з сухариками, і у нас вийдуть неймовірно красиві і яскраві закуски з мідій. Поєднання кольорів обов'язково приверне увагу гостей до цієї страви, а спробувавши, вони залишаться в захваті від неймовірного смаку цієї страви.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти