Мені здається, що досягненням будь-якого святкового столу або фуршету є різноманітність всіляких закусок. І самими оригінальними виглядають невеликі різнокольорові бутербродики, які мають красиву назву - канапе. Варіантів цих бутербродів безліч, так само як і різноманітності продуктів, які в їх приготуванні можуть використовуватися, тому щоб з усіма познайомитися, потрібно вивчити цілий розділ кулінарії. У нашому випадку - рецепт канапе з куркою, трошки незвичайний, в якому використовуються продукти, на перший погляд, абсолютно непоєднувані, але від цього не менш смачний.
Найчастіше канапе готують з сирих продуктів, овочів, фруктів, але бувають ці бутерброди і гарячими, або в процесі готування деякі інгредієнти вимагають термічної обробки. Так як в нашому варіанті використовується курка, то її приготуванням ми і займемося. Беремо курячу грудку, розрізаємо на філе, добре промиваємо і обсушуємо за допомогою паперового рушника. Видаляємо непотрібні плівки і зайвий жир, при наявності, звичайно.
Після таких процедур ріжемо курятину на скибочки невеликого розміру, але і не зовсім крихітні, складаємо в миску. Потім куряче м'ясо поливаємо медом, солимо за смаком і посипаємо перцем кайенским. Шматочки м'яса добре перемішуємо з приправами і залишаємо постояти на півгодини, щоб промаринувалося.
Беремо бекон і ріжемо на дуже тонкі слайси, або ж можна купити готову нарізку, головне, щоб скибочки бекону були нарізані дуже тонко і легко згорталися в трубочку.
Тепер кожну скибочку маринованої курятини загортаємо в бекон.
У глибоку посудину засипаємо коричневий цукор, додаємо туди кайенський перець і змішуємо. Тим часом готуємо лист для випічки, застилаємо його папером для випічки.
Кожен шматочок курятини в беконі обвалюэмо в суміш цукру з перцем і викладаємо на деко. Коли вся курятина буде викладена на деко, поміщаємо його в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів. Запікаємо курятину приблизно хвилин 25 і дістаємо деко з духовки. Викладаємо курячі рулетики на тарілку і встромляє в кожен шпажку.
Посипаємо канапе з куркою нарізаною зеленню цибулі і подаємо до столу з соусом, який вам більше подобається. Найбільше буде поєднуватися з такою закускою соус на сметанній основі. Канапе на шпажках з куркою, підсмаженою в беконі стане не просто прикрасою вашого святкового застілля, але і буде користуватися неймовірним успіхом у ваших гостей, які по достоїнству оцінять ваші здібності.
Випадкові рецепти