Канапе - це справжня кулінарна знахідка, яка знайшла величезну популярність у всьому світі. Канапе представляють собою маленькі бутербродики, які найчастіше подаються на шпажках і завжди відмінно виглядають при будь-якому застіллі. Ця закуска виглядає красиво, яскраво, ошатно і спокусливо. Крім цього, її дуже зручно вживати, швидко готувати, а ще можна як завгодно експериментувати, адже поєднання продуктів для приготування канапе можуть бути самими різними. Але все ж є вже давно придумані рецепти, по яких канапе виходять дійсно смачними та оригінальними. Одним з таких варіантів є канапе з ковбасою, сиром і оливками. Такі канапе виходять ситними і підійдуть для будь-якого меню.
Приготувати канапе не складе вам ніяких труднощів, це швидкий і простий процес, який під силу навіть дітям. Отже, для початку приготуємо смачну намазку. Для цього в окрему ємність натираємо на тертці сир пармезан. Сюди ж додаємо столову ложку майонезу і плавлені сирки.
Потім кидаємо трошки часникового порошку і перцю і все ретельно перемішуємо до однорідності. У нас виходить апетитна, ароматна сирна маса.
Тепер потрібно підготувати основу для канапе. В даному випадку це хліб. Використовувати можна будь-який вид хліба, який доводиться вам до душі або є в наявності. Ріжемо хліб на маленькі шматочки, розміром приблизно 3х3 см, а потім підсушуємо їх на оливковій олії в духовці або ж на сковорідці. Слід зазначити, що засушувати хліб не варто, адже нам потрібні не сухарики, а просто трохи хрустку скибочку хліба.
Наступними ріжемо солоні огірки на шматочки середнього розміру, можна кубиками або як вам буде завгодно. Також нарізаємо на тонкі слайси ковбасу.
Ну і переходимо до завершального етапу приготування, а саме формуємо наші канапе. Для цього кожен шматочок хліба намазуємо нашою сирною сумішшю. Намазку не шкодуємо і викладаємо досить товстим шаром.
Тепер беремо шпажку або звичайну зубочистку і одягаємо на неї оливку або маслину, вона повинна вийти на канапе зверху, потім нанизуємо шматочок огірка, а далі шматочок ковбаски, який рекомендуємо скласти навпіл, так канапе будуть виглядати більш акуратно.
В кінці все це одягаємо на скибочку хліба з сиром, і наші закуски готові. Канапе з ковбасою, сиром і оливками виходять ошатними і яскравими, швидше несіть їх на стіл, нехай гості насолоджуються простою і невигадливою закускою, але при цьому смачною, ситною і красивою стравою.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти