Канапе з фруктів - незвичайний, гарний, смачний, презентабельний десерт, який стане прикрасою солодкого столу на свято. Страва складається з фруктової нарізки, перешарованої шматочками тіста філо, яке можна зробити самостійно або купити в магазині вже готове, як пропонується в рецепті.
Підготуйте інгредієнти для канапе. Фрукти, полуницю і петрушку вимийте і висушіть. Ківі і манго очистіть від шкірки і подрібніть невеликими шматочками. Полуницю наріжте тонкими слайсами. Пласти тесту філо наріжте квадратами за розміром майбутніх канапе.
Шматочки тіста викладіть на деко-решітку одним шаром і накрийте іншим ґратчастим листом. Розігрійте духовку до 180 градусів Цельсія і відправте туди конструкцію. Запікайте тісто до тих пір, поки воно не стане золотистим і хрустким, потім вийміть з духовки і остудіть.
Жирні вершки (не менше 33%) збийте з цукровою пудрою і ванільним екстрактом до стійких піків і охолодіть в холодильнику. Охолоджені збиті вершки перекладіть в кондитерський мішок і відсадіть на тісто.
Зверху покладіть скибочки ківі або полуниці. Злегка змастіть фрукти вершками і знову викладіть запечене тісто.
Його теж покрийте збитими вершками і повторно покладіть ківі і полуницю. Слідкуйте, щоб в одному канапе фрукти не повторювалися.
Потім знову йдуть вершки-тісто-вершки. Зверху на цей раз викладіть шматочки манго.
Прикрасьте канапе з фруктів петрушкою (можна замінити базиліком або м'ятою) і присипте цукровою пудрою. Подавайте солодкі фруктові канапе на стіл відразу після приготування, поки тісто не розмокнуло і не перестало хрустіти.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти