Величезною популярністю на багатьох фуршетних та святкових столах користуються канапе. Це маленькі закуски, які беруть свій початок з французької кухні. Готуються канапе дуже швидко і просто і як правило подаються на шпажках. Згодом рецептів приготування канапе з'явилося настільки багато, що складно визначитися який саме варіант є найбільш вдалим. Канапе завжди мають гарний представницький вигляд і вважаються прикрасою будь-якого застілля. Однією з популярних варіантів приготування є канапе з червоною рибою. Крім того, що червона риба корисний продукт, в поєднанні зі свіжими овочами - це неймовірно смачно, тому канапе з червоною рибою займають впевнені лідерські позиції серед безлічі інших видів канапе. Канапе з червоною рибою готуються найрізноманітнішими способами, а також з різним поєднанням продуктів. Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати такі канапе, які порадують легкістю в приготуванні, а гостей приємно здивують ніжністю і насиченим смаком.
Готувати канапе будемо на основі млинців, так званих панкейків, тільки ми зробимо їх тонше і більше схожими на наші традиційні млинці. Для цього розбиваємо в миску 2 яйця і збиваємо їх вінчиком, потім наливаємо молоко і знову збиваємо.
Потім додаємо сіль і поступово всипаємо борошно, збиваючи при цьому вінчиком, щоб не утворилися грудочки. В кінці наливаємо рослинну олію і знову усе добре перемішуємо.
Тісто для млинців готове. Тепер ставимо на вогонь сковорідку, даємо їй розігрітися і починаємо випікати млинці. Наливаємо на суху сковорідку трохи тіста, щоб млинець вийшов діаметром не більше 15 сантиметрів, і випікаємо по хвилині з кожної сторони, а потім знімаємо готовий млинець.
Після того, як ми приготуємо млинці, залишаємо їх остигати, а самі займемося іншими процесами. Червону рибу (відмінно підійде лосось) нарізаємо тонкими слайсами.
Також миємо і дрібно шаткуємо зелень кропу. Огірок також миємо, ріжемо спочатку тонкими кільцями, а потім кожне колечко перерізаємо на 4 частини, щоб вийшла соломка. Ще потрібно перерізати навпіл маслини.
Тепер всі компоненти готові, залишилося сформувати канапе. Радимо трохи покреативити і приготувати їх таким способом: кожен млинець намазуємо сирною пастою і посипаємо зеленню кропу, після чого звертаємо млинець в трубочку, щоб вийшов гарний рулетик.
Після цього розрізаємо кожну таку трубочку на шматочки, завдовжки близько 3 сантиметрів - це і будуть наші основи.
Тепер беремо кожен такий шматочок і ставимо його на тарілку. Зверху на кожен шматочок викладаємо лист салату лолло роса.
Після цього слайс лосося теж звертаємо таким чином, щоб вийшла якась трояндочка, яку ми викладаємо зверху на салат.
Після цього беремо половинку маслинки і викладаємо на неї віялом по три шматочки огірка і з'єднуємо їх шпажкою, яку нанизуємо на нашу канапе.
Таким чином у нас виходять неймовірно красиві і оригінальні канапе, які відразу ж звернуть на себе увагу на святковому столі або фуршеті, а поєднання червоної риби з сиром і свіжим огірком подарує неймовірну насолоду і здивує навіть найвибагливіших гурманів.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти