Що може бути смачніше маленьких канапе. На святковому столі ними можна замінити бутерброди, так само просто порадувати рідних легкої, оригінальною закускою на сніданок. Можна проявити фантазію і створити свою особливу варіацію. А можна скористатися нашим рецептом смачних канапе на шпажках з сиром.
Наші майбутні канапе будуть подаватися зі спеціальним соусом, мабуть, з нього і почнемо. Для цього в глибоку миску наливаємо оливкову олію холодного віджиму.
У масло додаємо сік лимона. Лимон попередньо добре помиємо і вичавимо з нього якомога більше свіжого соку.
Тепер миємо під проточною водою зелень петрушки, даємо стекти воді, і дрібно на обробній дошці нарізаємо. Додаємо зелень до нашого соусу.
Потім беремо очищений від лушпиння часник, миємо, дрібно нарізаємо, або пропускаємо через прес і додаємо до решти інгредієнтів.
І останнім додаємо до соусу сухий орегано. Беремо вінчик і ретельно все перемішуємо, злегка збиваючи. І соус готовий!
Тепер повернемося до приготування наших канапе на шпажках. Твердий сир Халлумі (можна будь-який інший) нарізаємо на кубики. Цей сир родом з Кіпру, зроблений з козячого та овечого молока, має приємний смак і високу температуру плавлення. Тому ми його будемо обсмажувати на грилі, поки він не покриється скоринкою з двох сторін.
На шпажки спочатку нанизуємо заздалегідь вимиті помідори черрі, фіолетові оливки, підсмажений сир. Так як у нас помідори черрі двох кольорів (червоні і жовті) ми їх чергуємо для кращого естетичного вигляду.
Викладаємо нанизані шпажки на кухонну дошку. Силіконовим пензликом змащуємо наші канапе раніше приготовленим соусом.
На плоску тарілку викладаємо наші підготовлені канапе на шпажках з сиром, також соус можна подати окремо в піалі. Це не тільки красиво, легко, але і шалено смачно!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти