Укр
Рус
Риба Закуски Китайська кухня

Канапе на шпажках з сьомгою

( 4.9048 4 521 21 оцінка)

1779 - переглядів
40 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Канапе на шпажках з сьомгою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Китайська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Ще зовсім недавно не кожна господиня подавала до святкового столу бутерброди з сьомги, адже не в кожному будинку така риба буває в наявності. Але часи змінюються і в кулінарії теж все вдосконалюється. У наш час вже мало кого здивуєш давно популярними канапе, без яких не обходиться жоден фуршет або застілля. Ці маленькі бутербродики готувати зовсім легко, а виглядають на будь-якому святі дуже барвисто. Звичайно, вибір в інгредієнтах за кожною господинею, але канапе на шпажках з сьомгою - просто лідер серед інших.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Канапе на шпажках з сьомгою" (на 100 грам)

  • Білки9 гр.
  • Жири7.1 гр.
  • Вуглеводи5.5 гр.
  • Калорії138 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У нашому рецепті канапе будемо готувати з сирою сьомгою, яка відмінно буде поєднуватися з плодами манго. Така страва не тільки дуже смачна і надзвичайно красива, але і досить корисна, оскільки містить багато вітамінів і мінімум жирів. Сьомгу купуємо в будь-якому супермаркеті, бажано свіжу, найкраще у вакуумній упаковці, без заморозки. Адже розморожена риба все таки трохи втрачає свій смак та й щільність консистенції теж. Витягуємо філе сьомги з упаковки і ріжемо маленькими кубиками, такого розміру, щоб зручно було їх їсти.

Крок - 1
02

Складаємо шматочки рибного філе в глибоку миску і поливаємо лимонним соком. Після цього вливаємо трохи оливкового масла.

Крок - 2
03

Тепер залишилося сьомгу посолити і трохи поперчити. У цій суміші залишаємо кубики сьомги хоча б на 5 хвилин, щоб риба промаринувалася злегка.

Крок - 3
04

Тепер нам необхідно приготувати манго. Беремо хороші стиглі плоди, що не дуже м'які, але при цьому стиглі. Отже, манго очищаємо від шкірки, видаляємо кісточку і розрізаємо навпіл. Після цього нарізаємо теж кубиками такого ж приблизно розміру, як кубики сьомги.

Крок - 4
05

Тепер приступаємо до безпосереднього приготування наших дивно пікантних канапе. На маленькі дерев'яні шампури або шпажки одягаємо шматочок сьомги, потім кубик манго і знову сьомгу.

Крок - 5
06

Таким чином нанизавши всі шпажки, викладаємо їх на сервірувальну тарілку і посипаємо подрібненим листям м'яти.

Крок - 6
07

Після цього потрушуємо тайським міксом приправ, а також насінням кунжуту. Відразу хочу зауважити, що кунжут використовуйте за своїм бажанням, тобто, хто не любить, можна сміливо обійтися і без нього.

Крок - 7
08

Нехай хвилин 5 канапе на шпажках з сьомгою промаринується приправами, а потім урочисто відправляємо на стіл.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Салат царський з огірками - покроковий рецепт, фото 1 Салат царський з огірками 45 5 3 з 5 - детальніше -
Гаспачо з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Гаспачо з сиром 50 4 3 з 5 - детальніше -
Лечо без оцту - покроковий рецепт, фото 1 Лечо без оцту 50 4 3 з 5 - детальніше -
Простий фалафель - покроковий рецепт, фото 1 Простий фалафель 55 3 3 з 5 - детальніше -