Ще зовсім недавно не кожна господиня подавала до святкового столу бутерброди з сьомги, адже не в кожному будинку така риба буває в наявності. Але часи змінюються і в кулінарії теж все вдосконалюється. У наш час вже мало кого здивуєш давно популярними канапе, без яких не обходиться жоден фуршет або застілля. Ці маленькі бутербродики готувати зовсім легко, а виглядають на будь-якому святі дуже барвисто. Звичайно, вибір в інгредієнтах за кожною господинею, але канапе на шпажках з сьомгою - просто лідер серед інших.
У нашому рецепті канапе будемо готувати з сирою сьомгою, яка відмінно буде поєднуватися з плодами манго. Така страва не тільки дуже смачна і надзвичайно красива, але і досить корисна, оскільки містить багато вітамінів і мінімум жирів. Сьомгу купуємо в будь-якому супермаркеті, бажано свіжу, найкраще у вакуумній упаковці, без заморозки. Адже розморожена риба все таки трохи втрачає свій смак та й щільність консистенції теж. Витягуємо філе сьомги з упаковки і ріжемо маленькими кубиками, такого розміру, щоб зручно було їх їсти.
Складаємо шматочки рибного філе в глибоку миску і поливаємо лимонним соком. Після цього вливаємо трохи оливкового масла.
Тепер залишилося сьомгу посолити і трохи поперчити. У цій суміші залишаємо кубики сьомги хоча б на 5 хвилин, щоб риба промаринувалася злегка.
Тепер нам необхідно приготувати манго. Беремо хороші стиглі плоди, що не дуже м'які, але при цьому стиглі. Отже, манго очищаємо від шкірки, видаляємо кісточку і розрізаємо навпіл. Після цього нарізаємо теж кубиками такого ж приблизно розміру, як кубики сьомги.
Тепер приступаємо до безпосереднього приготування наших дивно пікантних канапе. На маленькі дерев'яні шампури або шпажки одягаємо шматочок сьомги, потім кубик манго і знову сьомгу.
Таким чином нанизавши всі шпажки, викладаємо їх на сервірувальну тарілку і посипаємо подрібненим листям м'яти.
Після цього потрушуємо тайським міксом приправ, а також насінням кунжуту. Відразу хочу зауважити, що кунжут використовуйте за своїм бажанням, тобто, хто не любить, можна сміливо обійтися і без нього.
Нехай хвилин 5 канапе на шпажках з сьомгою промаринується приправами, а потім урочисто відправляємо на стіл.
Випадкові рецепти