Якщо на порозі гості, а вам потрібно приготувати смачну закуску за лічені хвилини, то як не можна до речі, підійдуть канапе на шпажках з шинкою. Це один з найбільш вдалих варіантів канапе з шинкою, сиром і оливками. Вони є одним з найпопулярніших страв на фуршетних столах. Не вибагливі в приготуванні з пікантним смаком і просто естетично красиві, вони відразу привернуть увагу оточуючих. Кращим варіантом будуть наші канапе з шинкою і сиром на шпажках.
Для початку нам знадобиться тонкий коржик з кукурудзяного або пшеничного борошна - тортилья або невеликий круглий лаваш. Намазуємо корж заправкою для салату «цезар». Її можна придбати в магазині, або приготувати самостійно, а можна просто додати в майонез дрібно нарізаний часник, подрібнене філе анчоусів і дрібно натертий пармезан.
Зверху викладаємо тонко нарізані великі скибочки шинки в два шари. Викладаємо шинку так, щоб весь простір коржа був заповнений.
На шинку зверху викладаємо листя салату. Салат попередньо ретельно помити проточною водою і дати стекти.
На салат викласти суцільним шаром тонко нарізаний швейцарський сир, або інший твердий сорт сиру. Слідом ще два шари нарізаної шинки.
Далі візьмемо помитий помідор середнього розміру. Гострим ножем нарізаємо тоненькими кільцями. Викладаємо ряд по центру на шинку.
Начинка готова, тепер скручуємо в рулет. Кладемо на обробну дошку і обрізаємо нерівності по краях.
Кладемо рулет краєм коржа догори і проколюємо шпажками на відстані приблизно трьох - чотирьох сантиметрів. Попередньо на шпажки наколюємо зелені оливки по одній на кожну.
Розрізаємо між шпажками, приблизно на рівній відстані наш святковий лаваш з начинкою і отримуємо канапе на шпажках з шинкою.
Акуратно викладаємо наші канапе з шинкою на тарілки. Яскраві колоритні вони не тільки радують око, але і наситять вишуканим смаком. Порадуйте ваших рідних і знайомих.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти