Укр
Рус
Канапе Закуски Українська кухня

Канапе на новий рік

( 4.8696 4 523 23 оцінки)

4082 - переглядів
45 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Канапе на новий рік - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Будь-яке святкове застілля неможливо уявити без барвистих ошатних закусок. Не є винятком і новорічний стіл, на якому особливе місце повинна зайняти різноманітна і не схожа на інші, закуска-канапе. Це не просто примха гостей, це навіть є одним з правил етикету. Канапе на новий рік стануть справжньою родзинкою свята, адже ці мініатюрні бутерброди на шпажках виглядають настільки стильно і оригінально, що ваші гості будуть обов'язково приємно здивовані.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Канапе на новий рік" (на 100 грам)

  • Білки5.6 гр.
  • Жири7.5 гр.
  • Вуглеводи4.7 гр.
  • Калорії112 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Кожен святковий стіл, будь то день народження або весілля, вечірка друзів або просто дружній фуршет, не може обійтися без канапе, тому до місця буде і канапе на новий рік. В першу чергу займемося динею. У нашому випадку це буде сорт канталупа. Диню добре миємо й розрізаємо на дві половини. Кожну з них чистимо від насіння, які ми вибираємо і викидаємо. Після цього, використовуючи спеціальну круглу глибоку ложку, викопуємо з дині кульки середнього розміру, що нагадують красиві помаранчеві льодяники.

Крок - 1
02

Листя базиліка добре промиваємо і просушуємо.

Крок - 2
03

Ще нам для святкових канапе знадобиться шинка прошутто, яку нарізаємо тонкими скибочками.

Крок - 3
04

Ще нам знадобиться сир моцарелла, але він теж повинен бути в формі кульок.

Крок - 4
05

Ще нам потрібна буде бальзамическая глазур, яку можна замінити готовим, купленим в магазині, бальзамічним соусом, або ж приготувати самостійно, але це займе трохи додаткового часу. Адже доведеться з'єднати бальзамічний оцет з медом, часником, імбиром і оливковою олією, додати помідор і сіль з перцем. А потім все довести на плиті до загустіння.

Крок - 5
06

Ну, а тепер вже пора переходити до формування канапе. Для цього нам необхідно взяти дерев'яні шпажки або мініатюрні шампура. Тепер будемо їх збирати в канапешки. Першою надягаємо на шпажку кульку дині, потім нанизуємо згорнутий аркуш базиліка.

Крок - 6
07

Після цього поміщаємо сюди ж сир моцарелла і загорнуту рулетиком скибочку прошутто.

Крок - 7
08

Завершуємо канапе знову кулькою дині канталупа. Таким чином формуємо все канапе, з цих продуктів має вийти штук 12.

Крок - 8
09

Викладаємо наші ошатні, яскраві канапе на сервірувальне блюдо і поливаємо бальзамічною глазур'ю. Знайдіть на своєму новорічному столі гідне місце для цієї закуски і нехай така нехитра, але дуже смачна страва обов'язково радує ваших гостей в новорічну ніч.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Картопля тушкована - покроковий рецепт, фото 1 Картопля тушкована 50 5 3 з 5 - детальніше -
М’ясо з грибами - покроковий рецепт, фото 1 М’ясо з грибами 60 4 3 з 5 - детальніше -
Тефтелі з підливою - покроковий рецепт, фото 1 Тефтелі з підливою 35 5 3 з 5 - детальніше -
Помідори в маринаді - покроковий рецепт, фото 1 Помідори в маринаді 60 1 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Пісні рибні котлети з сьомги - покроковий рецепт, фото 1 Пісні рибні котлети з сьомги 40 4 2 з 5 - детальніше -
Тефтелі з рисом в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Тефтелі з рисом в духовці 45 5 3 з 5 - детальніше -