Укр
Рус
Риба Другі страви Европейская кухня

Кальмари зі сметаною і часником

( 4.8333 4 56 6 оцінок)

764 - переглядів
40 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Кальмари зі сметаною і часником - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Европейская кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні , Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Страва з кальмарів не тільки смачна, але і дуже корисна. У цих морепродуктах міститься велика кількість мікроелементів і поживних речовин. А ще вони не шкодять фігурі, і якщо взяти для приготування нежирні молочні продукти, можна отримати дієтичну страву.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Кальмари зі сметаною і часником" (на 100 грам)

  • Білки15.1 гр.
  • Жири9.6 гр.
  • Вуглеводи1.9 гр.
  • Калорії155 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Перед початком готування почистіть внутрішню частину від нутрощів і плівки тушки кальмарів. Наріжте їх невеликими кільцями. Щоб полегшити процес видалення з кальмара верхньої рожевої плівки, обдайте заморожені тушки окропом. Якщо використовуєте готових нарізаних молюсків, тоді обмежтеся тільки розморожуванням.

Крок - 1
02

Очищений часник наріжте дрібними кубиками. Поставте сковороду на середній вогонь і налийте оливкова олія. У розігріту жаровню висипте часник. Обсмажуйте, постійно перемішуючи, щоб не дати йому підгоріти та спровокувати пожежу.

Крок - 2
03

Коли подрібнений часник придбає характерний золотистий колір, додайте до нього кальмарів. Зменшіть вогонь і обсмажуйте 2 хвилини. Поступово під впливом температури плоскі шматочки будуть перетворюватися в кільця. Посоліть, поперчіть і ретельно перемішайте вміст сковороди.

Крок - 3
04

Накрийте жаровню кришкою, щоб дати кальмарам добре протушкувати. Через пару хвилин додайте в сковороду вершки. Можете використовувати молочний продукт будь-якої жирності. Перемішайте суміш і тушкуйте на повільному вогні ще 3-4 хвилини. Дайте підливі потроху кипіти.

Крок - 4
05

Кріп наріжте і висипте в жаровню.

Крок - 5
06

Коли кальмари будуть практично готові, додайте жирну сметану. Вона пом'якшить волокна морепродукту. Ретельно перемішайте і зніміть з вогню.

Крок - 6
07

Всього на термообробку кальмарів не повинно піти більше 7-8 хвилин, інакше вони стануть жорсткими. Перекладіть готову страву в тарілку і прикрасьте свіжою зеленню. Подавайте до столу в гарячому вигляді з гарніром з рису або з пастою. Смачного!  

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Сирна паска - покроковий рецепт, фото 1 Сирна паска 50 1 3 з 5 - детальніше -
Карп по‑китайськи - покроковий рецепт, фото 1 Карп по‑китайськи 30 3 2 з 5 - детальніше -
Брокколі в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Брокколі в мультиварці 50 3 2 з 5 - детальніше -