Укр
Рус
Риба Другі страви Голландська кухня

Кальмари з сиром і часником

( 4.7500 4 54 4 оцінки)

672 - переглядів
40 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Кальмари з сиром і часником - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Голландська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: На сковороді

опис

Є щось особливе в тому, як часник поєднується з морепродуктами. Якщо ви є їх любителями, обов'язково спробуйте приготувати кальмари з сиром і часником.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Кальмари з сиром і часником" (на 100 грам)

  • Білки14.1 гр.
  • Жири13.2 гр.
  • Вуглеводи2.6 гр.
  • Калорії188 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування цієї страви вам знадобиться їстівні морські молюски - кальмари. Спочатку їх необхідно підготувати. Для цього закип'ятіть в каструлі воду. Після опустіть на декілька секунд кальмари в окріп. Як тільки вони охолонуть, очистіть їх і ретельно промийте. Відкиньте на друшляк, щоб трохи стекла зайва рідина.

Крок - 1
02

Викладіть кальмари на кухонну дошку і гострим ножем наріжте кільцями середньої товщини. Складіть кільця кальмарів в тарілку. Посоліть і поперчіть чорним меленим перцем за смаком. Ретельно перемішайте.

Крок - 2
03

Поставте сковорідку на плиту, запаліть маленький вогонь. Надішліть в неї вказану в рецепті кількість вершкового масла, нехай потроху плавиться.

Крок - 3
04

Зелену цибулю сполосніть під проточною водою. На кухонній дошці наріжте дрібно. Зелену частину цибулі відкладіть в сторону, вона знадобиться в кінці приготування страви для прикраси. Іншу частину цибулі киньте в сковорідку до масла.

Крок - 4
05

Дуже важливий інгредієнт в приготуванні цієї страви - часник. Розділіть його на зуби і очистіть від лушпиння. Натріть часник на дрібній тертці або пропустіть через чеснокодавку. Надішліть подрібнений часник на сковорідку з олією і зеленою цибулею.

Крок - 5
06

Далі візьміть маленький пучок свіжого коріандру, сполосніть під краном. Дрібно наріжте листя на кухонній дошці. Киньте подрібнену зелень в сковороду до решти інгредієнтів.

Крок - 6
07

Готуйте на середньому вогні, час від часу помішуючи, поки не підрум'яниться часник.

Крок - 7
08

Тепер прийшов час трохи збільшити вогонь і відправити в сковорідку нарізані кільцями кальмари. Ретельно перемішайте і готуйте 2 - 3 хвилини, поки морепродукти повністю не приготуються.

Крок - 8
09

В кінці приготування необхідно натерти на дрібній тертці пармезан. Посипте їм кільця кальмарів в сковороді. Перемішайте.

Крок - 9
10

Лимон помийте і протріть рушником. Розріжте на дві частини. З однієї половинки лимона вичавіть сік прямо в сковорідку. Ще раз все ретельно перемішайте.

Крок - 10
11

Через одну хвилину вимкніть вогонь під сковорідкою і посипте її вміст залишеною подрібненою зеленою цибулею. Кальмари з сиром і часником готові. Смачного!

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Кебаб - покроковий рецепт, фото 1 Кебаб 60 4 3 з 5 - детальніше -
Торт Пляцок Горіхове тріо - покроковий рецепт, фото 1 Торт Пляцок Горіхове тріо 150 7 4 з 5 - детальніше -
Паста з часником - покроковий рецепт, фото 1 Паста з часником 35 3 2 з 5 - детальніше -
Жульєн з печінки - покроковий рецепт, фото 1 Жульєн з печінки 50 4 3 з 5 - детальніше -