Ніщо так не говорить про Іспанію, як тарілка смажених кальмарів. Ви знайдете цю неймовірну страву майже в кожному барі і ресторані по всій країні. Сьогодні покажемо вам, як приготувати кальмари в клярі, як їх подають в північній Іспанії. Смажений іспанський кальмар «Рабас Фрітас» з айолі з шафраном і часником.
Щоб приготувати айолі з шафраном і часником, додайте подрібнені зубчики часнику в ступку, додайте трохи шафранових ниток і розімніть разом товкачем до утворення пасти, потім додайте яєчний жовток кімнатної температури, залийте свіжий лимонний сік і приправте все морською сіллю і свіжомеленим чорним перцем.
Почніть перемішувати все разом круговими рухами і повільно влийте в ступку трохи оливкового масла першого холодного віджиму. Секрет тут у тому, щоб поступово заливати масло в ємність, поки ви продовжуєте перемішувати все круговими рухами, отримаєте текстуру, схожу на майонез. Накрийте ступку з утвореною сумішшю плівкою і відправте в холодильник.
Для наступного кроку додайте в миску універсальне борошно, приправте сіллю і засипте трохи свіжомеленого чорного перцю, змішайте сухі інгредієнти разом.
В окремій мисці збийте вінчиком курячі яйця, приправте сіллю і перемішайте до однорідної маси.
Візьміть очищені трубки кальмарів і промийте їх під холодною проточною водою, потім промокніть паперовими рушниками.
Акуратно розріжте кожну трубку кальмара і висушіть зсередини. Розріжте трубки кальмарів на смужки.
Нагрійте невелику сковороду на середньому або сильному вогні і додайте олію. Поки масло нагрівається, покрийте всі смужки кальмарів, почніть з борошняної суміші, потім промийте їх в яєчному промиванні, а потім поверніться до борошна, робіть це порціями.
Як тільки масло стане дуже гарячим, почніть смажити смужки кальмарів, обсмажуйте їх партіями, щоб не переповнювати сковороду, і готуйте їх приблизно по 45 секунд з кожної сторони.
Після закінчення кожної партії перекладіть смажені кальмари на тарілку з паперовими рушниками.
Щоб красиво подати страву, перекладіть айолі з шафраном і часником в невелику миску і викладіть на тарілку сервірувальну смажені кальмари в клярі, прикрасьте часточками лимона і свіжою нарізаною петрушкою. Насолоджуйтесь!
Випадкові рецепти