Укр
Рус
Риба Другі страви Середземноморська кухня

Кальмари в клярі

( 4.8000 4 55 5 оцінок)

573 - переглядів
35 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Кальмари в клярі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Середземноморська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Ніщо так не говорить про Іспанію, як тарілка смажених кальмарів. Ви знайдете цю неймовірну страву майже в кожному барі і ресторані по всій країні. Сьогодні покажемо вам, як приготувати кальмари в клярі, як їх подають в північній Іспанії. Смажений іспанський кальмар «Рабас Фрітас» з айолі з шафраном і часником.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Кальмари в клярі" (на 100 грам)

  • Білки12.6 гр.
  • Жири17.4 гр.
  • Вуглеводи12.2 гр.
  • Калорії259 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Щоб приготувати айолі з шафраном і часником, додайте подрібнені зубчики часнику в ступку, додайте трохи шафранових ниток і розімніть разом товкачем до утворення пасти, потім додайте яєчний жовток кімнатної температури, залийте свіжий лимонний сік і приправте все морською сіллю і свіжомеленим чорним перцем.

Крок - 1
02

Почніть перемішувати все разом круговими рухами і повільно влийте в ступку трохи оливкового масла першого холодного віджиму. Секрет тут у тому, щоб поступово заливати масло в ємність, поки ви продовжуєте перемішувати все круговими рухами, отримаєте текстуру, схожу на майонез. Накрийте ступку з утвореною сумішшю плівкою і відправте в холодильник.

Крок - 2
03

Для наступного кроку додайте в миску універсальне борошно, приправте сіллю і засипте трохи свіжомеленого чорного перцю, змішайте сухі інгредієнти разом.

Крок - 3
04

В окремій мисці збийте вінчиком курячі яйця, приправте сіллю і перемішайте до однорідної маси.

Крок - 4
05

Візьміть очищені трубки кальмарів і промийте їх під холодною проточною водою, потім промокніть паперовими рушниками.

Крок - 5
06

Акуратно розріжте кожну трубку кальмара і висушіть зсередини. Розріжте трубки кальмарів на смужки.

Крок - 6
07

Нагрійте невелику сковороду на середньому або сильному вогні і додайте олію. Поки масло нагрівається, покрийте всі смужки кальмарів, почніть з борошняної суміші, потім промийте їх в яєчному промиванні, а потім поверніться до борошна, робіть це порціями.

Крок - 7
08

Як тільки масло стане дуже гарячим, почніть смажити смужки кальмарів, обсмажуйте їх партіями, щоб не переповнювати сковороду, і готуйте їх приблизно по 45 секунд з кожної сторони.

Крок - 8
09

Після закінчення кожної партії перекладіть смажені кальмари на тарілку з паперовими рушниками.

Крок - 9
10

Щоб красиво подати страву, перекладіть айолі з шафраном і часником в невелику миску і викладіть на тарілку сервірувальну смажені кальмари в клярі, прикрасьте часточками лимона і свіжою нарізаною петрушкою. Насолоджуйтесь!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Салат Гранатовий браслет - покроковий рецепт, фото 1 Салат Гранатовий браслет 50 4 4 з 5 - детальніше -
Террін з курячої печінки - покроковий рецепт, фото 1 Террін з курячої печінки 60 5 3 з 5 - детальніше -
Лагман узбецький - покроковий рецепт, фото 1 Лагман узбецький 75 4 3 з 5 - детальніше -
Аджика без помідор - покроковий рецепт, фото 1 Аджика без помідор 65 1 2 з 5 - детальніше -
?>