Кальмари гриль - швидка, проста в приготуванні і неймовірно смачна страва. У рецепті розповідається, як зробити кальмари гриль і легкий соус з петрушки з часником. Пікантна гострота соусу гармонійно поєднується з хрусткими, підсмаженими кальмарами, ефектно відтіняючи їх смак. Виходить вишукана закуска для святкового столу.
Кальмари вимийте і висушіть паперовими рушниками. Тушки мають бути абсолютно сухими. Якщо у вас заморожені кальмари, то попередньо повністю їх необхідно розморозити.
Налийте в миску якісне рослинне масло (у нас оливковt першого холодного віджиму), додайте сіль і перець за смаком і замаринуйте в вийшовші суміші підготовлені тушки кальмарів. Маринуватися вони будуть 10-15 хвилин.
Тим часом приготуйте соус. Зубчики часнику очистіть від лушпиння і крупно поріжте ножем. Надішліть нарізаний часник в чашу блендера і всипте трохи солі.
Петрушку вимийте, просушіть, крупно наріжте і теж відправте в блендер. Злегка перебийте інгредієнти блендером і додайте оливкову олію.
Лимон вимийте, просушіть, розріжте навпіл і вичавіть сік. Лимонний сік теж влийте в чашу блендера. Перебийте інгредієнти до стану однорідної кашки. Спробуйте соус на смак і, якщо потрібно, додайте спеції.
Надішліть замариновані кальмари на сковороду-гриль і на середньому вогні смажте з кожного боку не більше 2-3 хвилин. Не передержітЬ, інакше кальмари стануть гумовими, і не рухайте їх під час приготування.
Перекладіть готові кальмари гриль на тарілку і полийте соусом з петрушки з часником. Прикрасьте страву часточками лимона і подавайте на стіл. Смачного!
Випадкові рецепти