Укр
Рус
Риба Другі страви Середземноморська кухня

Кальмари гриль

( 4.8750 4 58 8 оцінок)

688 - переглядів
40 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Кальмари гриль - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Середземноморська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: На грилі

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Кальмари гриль - швидка, проста в приготуванні і неймовірно смачна страва. У рецепті розповідається, як зробити кальмари гриль і легкий соус з петрушки з часником. Пікантна гострота соусу гармонійно поєднується з хрусткими, підсмаженими кальмарами, ефектно відтіняючи їх смак. Виходить вишукана закуска для святкового столу.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Кальмари гриль " (на 100 грам)

  • Білки15.7 гр.
  • Жири1.6 гр.
  • Вуглеводи2 гр.
  • Калорії86 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Кальмари вимийте і висушіть паперовими рушниками. Тушки мають бути абсолютно сухими. Якщо у вас заморожені кальмари, то попередньо повністю їх необхідно розморозити.

Крок - 1
02

Налийте в миску якісне рослинне масло (у нас оливковt першого холодного віджиму), додайте сіль і перець за смаком і замаринуйте в вийшовші суміші підготовлені тушки кальмарів. Маринуватися вони будуть 10-15 хвилин.

Крок - 2
03

Тим часом приготуйте соус. Зубчики часнику очистіть від лушпиння і крупно поріжте ножем. Надішліть нарізаний часник в чашу блендера і всипте трохи солі.

Крок - 3
04

Петрушку вимийте, просушіть, крупно наріжте і теж відправте в блендер. Злегка перебийте інгредієнти блендером і додайте оливкову олію.

Крок - 4
05

Лимон вимийте, просушіть, розріжте навпіл і вичавіть сік. Лимонний сік теж влийте в чашу блендера. Перебийте інгредієнти до стану однорідної кашки. Спробуйте соус на смак і, якщо потрібно, додайте спеції.

Крок - 5
06

Надішліть замариновані кальмари на сковороду-гриль і на середньому вогні смажте з кожного боку не більше 2-3 хвилин. Не передержітЬ, інакше кальмари стануть гумовими, і не рухайте їх під час приготування.

Крок - 6
07

Перекладіть готові кальмари гриль на тарілку і полийте соусом з петрушки з часником. Прикрасьте страву  часточками лимона і подавайте на стіл. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Гаспачо з креветками - покроковий рецепт, фото 1 Гаспачо з креветками 50 4 3 з 5 - детальніше -
Круасани - покроковий рецепт, фото 1 Круасани 85 3 3 з 5 - детальніше -
Профітролі закусочні - покроковий рецепт, фото 1 Профітролі закусочні 50 3 3 з 5 - детальніше -