Укр
Рус
Салати з морепродуктами Салати Середземноморська кухня

Кальмаровий салат

( 4.8889 4 59 9 оцінок)

647 - переглядів
35 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Кальмаровий салат - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Середземноморська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Кальмаровий салат - універсальна страва, яку можна подавати з будь-якого випадку. Такий салат доречний на столі і в будні, і в свята. Незважаючи на доступні інгредієнти і простоту готування, він виходить яскравим і вишуканим. Це одночасно закуска і легка друга страва для літньої вечері. Особливості приготування смачного салату з кальмарами, овочами і креветками описані в рецепті.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Кальмаровий салат" (на 100 грам)

  • Білки9.9 гр.
  • Жири1 гр.
  • Вуглеводи2.5 гр.
  • Калорії61 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Червону або звичайну ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями.

Крок - 1
02

Червоний болгарський перець вимийте, просушіть і позбавте від хвостика, насіння і перегородок, а м'якоть наріжте тонкою соломкою.

Крок - 2
03

Огірок вимийте, очистіть від шкірки, розріжте навпіл і наріжте тонкими півколами.

Крок - 3
04

Стебло селери вимийте, просушіть і подрібніть тонкою соломкою.

Крок - 4
05

Очищені кальмари наріжте шматочками і зробіть на поверхні надрізи у вигляді сіточки. Якщо у вас неочищені кальмари, то попередньо вимийте їх, обдайте окропом і очистіть від плівок.

Крок - 5
06

Розігрійте в сковороді рослинне масло і на сильному вогні обсмажте кальмари до зарум'янювання з обох сторін. Зазвичай на це йде близько 1-1,5 хвилин. Не перетримайте! Інакше кальмари стануть гумовими.

Крок - 6
07

Перекладіть смажені кальмари на тарілку. Долийте на сковороду масло і обсмажте на ньому очищені від панцирів, голів і хвостів креветки. Вони повинні поміняти колір і злегка зарум'яниться.

Крок - 7
08

Нарізані овочі перекладіть в миску для змішування. Додайте смажені кальмари і креветки.

Крок - 8
09

Прямо в салат вичавіть сік з лайма чи лимона. Посоліть страву за смаком, влийте оливкову олію першого холодного віджиму, поперчіть і перемішайте інгредієнти для рівномірного розподілу.

Крок - 9
10

Перекладіть кальмаровий салат на блюдо сервіровки і полийте зверху бальзамічним соусом. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти