Кальмаровий салат - універсальна страва, яку можна подавати з будь-якого випадку. Такий салат доречний на столі і в будні, і в свята. Незважаючи на доступні інгредієнти і простоту готування, він виходить яскравим і вишуканим. Це одночасно закуска і легка друга страва для літньої вечері. Особливості приготування смачного салату з кальмарами, овочами і креветками описані в рецепті.
Червону або звичайну ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями.
Червоний болгарський перець вимийте, просушіть і позбавте від хвостика, насіння і перегородок, а м'якоть наріжте тонкою соломкою.
Огірок вимийте, очистіть від шкірки, розріжте навпіл і наріжте тонкими півколами.
Стебло селери вимийте, просушіть і подрібніть тонкою соломкою.
Очищені кальмари наріжте шматочками і зробіть на поверхні надрізи у вигляді сіточки. Якщо у вас неочищені кальмари, то попередньо вимийте їх, обдайте окропом і очистіть від плівок.
Розігрійте в сковороді рослинне масло і на сильному вогні обсмажте кальмари до зарум'янювання з обох сторін. Зазвичай на це йде близько 1-1,5 хвилин. Не перетримайте! Інакше кальмари стануть гумовими.
Перекладіть смажені кальмари на тарілку. Долийте на сковороду масло і обсмажте на ньому очищені від панцирів, голів і хвостів креветки. Вони повинні поміняти колір і злегка зарум'яниться.
Нарізані овочі перекладіть в миску для змішування. Додайте смажені кальмари і креветки.
Прямо в салат вичавіть сік з лайма чи лимона. Посоліть страву за смаком, влийте оливкову олію першого холодного віджиму, поперчіть і перемішайте інгредієнти для рівномірного розподілу.
Перекладіть кальмаровий салат на блюдо сервіровки і полийте зверху бальзамічним соусом. Смачного!
Випадкові рецепти