Укр
Рус
Риба Другі страви Середземноморська кухня

Кальмари з цибулею та часником

( 5.0000 5 53 3 оцінки)

740 - переглядів
35 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Кальмари з цибулею та часником - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Середземноморська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Кальмари з цибулею та часником — легка у приготуванні, але напрочуд смачна страва, яку подають у кожному корейському ресторані. У рецепті розповідається, як зробити такі ж кальмари в домашніх умовах. Страва відмінно поєднується з відвареним рисом та макаронами.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Кальмари з цибулею та часником" (на 100 грам)

  • Білки11.4 гр.
  • Жири7.7 гр.
  • Вуглеводи6.5 гр.
  • Калорії142 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Підготуйте інгредієнти. Кальмари ретельно промийте водою. Зелену цибулю та моркву вимийте та просушіть. Очистіть моркву від шкірки, а цибулю і часник від лушпиння. Очищений часник дрібно поріжте ножем або пропустіть через прес.

Крок - 1
02

Зробіть маринад для кальмарів. З'єднайте в одній ємності пасту кочхуджан, цукор, подрібнений часник, соєвий соус та кунжутну олію. Переміщуйте інгредієнти до однорідності. Кочхуджан – автентичний корейський продукт, який за бажанням можна замінити на соус чилі.

Крок - 2
03

Якщо любите гостру їжу, всипте в суміш пластівці перцю чилі, що вийшла. Але врахуйте, що в цьому випадку страва вийде дуже пекучою.

Крок - 3
04

Тушки кальмарів розріжте навпіл і видаліть скелет. З протилежного (зовнішнього) боку акуратно зніміть плівку (вона їстівна, але краще забрати).

Крок - 4
05

З внутрішньої сторони вздовж кожної тушки зробіть ножем дрібні надрізи як сіточки. Завдяки цьому кальмари краще промаринуються і будуть смачнішими.  

Крок - 5
06

Наріжте кальмарів порційними шматочками. Щупальця (якщо є) теж наріжте порційно.

Крок - 6
07

Відправте подрібнених кальмарів у миску, додайте раніше зроблений маринад і перемішайте до однорідності.

Крок - 7
08

Моркву наріжте тонкою соломкою. Ріпчасту цибулю наріжте тонкими півкільцями, а зелену — слайсами.

Крок - 8
09

Розігрійте на сковороді олію і відправте туди кальмарів у маринаді. Додайте подрібнену моркву та цибулю, а також залишки маринаду.

Крок - 9
10

Швидко помішуючи, смажте страву на сильному вогні. В кінці приготування всипте нашатковану зелену цибулю і, помішуючи, готуйте, поки вона не стане м'якою. Подавайте кальмари з цибулею та часником на стіл із гарніром із відвареного рису та свіжих овочів. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Морська капуста Морячка - покроковий рецепт, фото 1 Морська капуста Морячка 30 4 1 з 5 - детальніше -
Білий бульйон - покроковий рецепт, фото 1 Білий бульйон 75 4 3 з 5 - детальніше -
Смузі з манго і банана - покроковий рецепт, фото 1 Смузі з манго і банана 35 2 2 з 5 - детальніше -
Риба під маринадом в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Риба під маринадом в духовці 50 2 2 з 5 - детальніше -