Кальмари з цибулею та часником — легка у приготуванні, але напрочуд смачна страва, яку подають у кожному корейському ресторані. У рецепті розповідається, як зробити такі ж кальмари в домашніх умовах. Страва відмінно поєднується з відвареним рисом та макаронами.
Підготуйте інгредієнти. Кальмари ретельно промийте водою. Зелену цибулю та моркву вимийте та просушіть. Очистіть моркву від шкірки, а цибулю і часник від лушпиння. Очищений часник дрібно поріжте ножем або пропустіть через прес.
Зробіть маринад для кальмарів. З'єднайте в одній ємності пасту кочхуджан, цукор, подрібнений часник, соєвий соус та кунжутну олію. Переміщуйте інгредієнти до однорідності. Кочхуджан – автентичний корейський продукт, який за бажанням можна замінити на соус чилі.
Якщо любите гостру їжу, всипте в суміш пластівці перцю чилі, що вийшла. Але врахуйте, що в цьому випадку страва вийде дуже пекучою.
Тушки кальмарів розріжте навпіл і видаліть скелет. З протилежного (зовнішнього) боку акуратно зніміть плівку (вона їстівна, але краще забрати).
З внутрішньої сторони вздовж кожної тушки зробіть ножем дрібні надрізи як сіточки. Завдяки цьому кальмари краще промаринуються і будуть смачнішими.
Наріжте кальмарів порційними шматочками. Щупальця (якщо є) теж наріжте порційно.
Відправте подрібнених кальмарів у миску, додайте раніше зроблений маринад і перемішайте до однорідності.
Моркву наріжте тонкою соломкою. Ріпчасту цибулю наріжте тонкими півкільцями, а зелену — слайсами.
Розігрійте на сковороді олію і відправте туди кальмарів у маринаді. Додайте подрібнену моркву та цибулю, а також залишки маринаду.
Швидко помішуючи, смажте страву на сильному вогні. В кінці приготування всипте нашатковану зелену цибулю і, помішуючи, готуйте, поки вона не стане м'якою. Подавайте кальмари з цибулею та часником на стіл із гарніром із відвареного рису та свіжих овочів. Смачного!
Випадкові рецепти