Кальмари фаршировані - закусочна страва, прекрасно підходить для легкої вечері або перекусу. Таку закуску не соромно подати і на святковий стіл. У рецепті кальмари фаршируються рікоттою зі шпинатом, петрушкою, панірувальними сухарями і спеціями і обсмажуються на сковороді. Це просто, швидко і дуже смачно.
Червону цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кубиками. Якщо немає саме червоної, візьміть білу або звичайну ріпчасту цибулю.
Зубчики часнику теж очистіть від лушпиння і поріжте ножем. Червоний перець чилі вимийте, просушіть і дрібно наріжте. Розігрійте на сковороді рослинне масло, Відправте туди нарізані овочі і смажте до золотистості цибулі.
Рікотту викладіть в миску. Якщо немає рікотти, можете взяти звичайний сир. Додайте до сиру підсмажену цибулю з часником і перцем чилі.
Петрушку вимийте, обтрусіть від вологи і дрібно поріжте ножем, а потім відправте в миску з рікоттою. Шпинат вимийте, просушіть, крупно поріжте і всипте до решти продуктів.
Помідор вимийте, просушіть, розділіть навпіл і наріжте кубиками, а потім теж відправте в загальну миску. Туди ж натріть на дрібній тертці пармезан і всипте панірувальні сухарі.
Додайте сіль, паприку і чорний мелений перець за смаком. Влийте оливкову олію. Перемішайте інгредієнти начинки до однорідності.
Кальмари заздалегідь розморозьте і при необхідності очистіть від плівок. Нафаршируйте кальмари вийшовшою начинкою і скріпіть краї зубочисткою.
Поставте на плиту сковороду-гриль, змастіть рослинною олією, нагрійте і викладіть туди нафаршировані кальмари. Смажте до рум'яності з обох сторін.
Готові кальмари, фаршировані рікоттою із зеленню, сухарями і спеціями, перекладайте на обробну дошку і гострим ножем нарізуйте слайсами товщиною приблизно 1,5-2 см. Подавайте страву на шпинатній подушці зі свіжими овочами і лимоном. Смачного!
Випадкові рецепти