Блюдо з кальмара в кисло-солодкому соусі - це простий рецепт, але його досить складно приготувати ідеально. Кальмар дуже ніжний, але трохи пружний. Соус такий ароматний і трохи солодкуватий. Зазвичай ми подаємо його з білим рисом.
Очистіть кальмар і зніміть з нього шкірку. Після цього за допомогою ножа намалюйте на кальмарі кілька візерунків, щоб він виглядав краще і був ніжніше. Переконайтеся, що внутрішня частина звернена вгору. Акуратно і рівномірно водіть ножем, але не відрізайте. Змініть кут, повторіть те ж саме. Потім наріжте кальмар невеликими шматочками. Також відріжте крила, і наріжте щупальця невеликими шматочками.
Далі швидко бланшуйте кальмари. Підготуйте каструлю з водою. Додайте кілька скибочок імбиру. Доведіть воду до кипіння. Правило приготування кальмарів - це менше 2 хвилин або більше 2 годин. У будь-який час між цим буде складно впоратися і розрахувати. Так що просто вставте кальмар в воду всього на 10 секунд. Це просто для видалення неприємного запаху. Потім швидко вийміть його. Промийте кальмари під холодною водою і повністю злийте воду.
Тепер приготуйте соус (кукурудзяний крохмаль, трохи китайського кулінарного вина, ложка соєвого соусу, устричний соус, трохи води, цукор, чорний перець). Змішайте всі інгредієнти, і соус готовий.
Зробіть сильний вогонь, додайте в сковорідку рослинне масло і прогрійте. Додайте в масло смужки імбиру, часник, білу частину зеленої цибулі. Перемішайте, поки вміст не стане ароматним.
Додайте болгарський перець. Прожарте все приблизно 3 хвилини. Додайте кальмари. Пам'ятайте що потрібно готувати кальмари менше 2 хвилин. Ви вже бланшували кальмар 10 секунд, тепер у вас залишилася тільки 1 хвилина 50 секунд. Переконайтеся, що ви використовуєте максимально можливий вогонь. Якщо ви використовуєте слабкий вогонь, приготування займе більше часу, та з їжі почнеться виділення води, яка вам не потрібна.
Додайте в сковороду соус за 20 секунд до вимикання вогню. Змішайте все разом. Подавайте кальмар в кисло-солодкому соусі з білим рисом. Смачного!
Випадкові рецепти