Укр
Рус
Риба Другі страви Італійська кухня

Кальмар у кисло-сладкому соусі

( 4.8333 4 56 6 оцінок)

718 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Кальмар у кисло-сладкому соусі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня, Німецька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Блюдо з кальмара в кисло-солодкому соусі - це простий рецепт, але його досить складно приготувати ідеально. Кальмар дуже ніжний, але трохи пружний. Соус такий ароматний і трохи солодкуватий. Зазвичай ми подаємо його з білим рисом.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Кальмар у кисло-сладкому соусі" (на 100 грам)

  • Білки9.5 гр.
  • Жири5.9 гр.
  • Вуглеводи5.8 гр.
  • Калорії119 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Очистіть кальмар і зніміть з нього шкірку. Після цього за допомогою ножа намалюйте на кальмарі кілька візерунків, щоб він виглядав краще і був ніжніше. Переконайтеся, що внутрішня частина звернена вгору. Акуратно і рівномірно водіть ножем, але не відрізайте. Змініть кут, повторіть те ж саме. Потім наріжте кальмар невеликими шматочками. Також відріжте крила, і наріжте щупальця невеликими шматочками.

Крок - 1
02

Далі швидко бланшуйте кальмари. Підготуйте каструлю з водою. Додайте кілька скибочок імбиру. Доведіть воду до кипіння. Правило приготування кальмарів - це менше 2 хвилин або більше 2 годин. У будь-який час між цим буде складно впоратися і розрахувати. Так що просто вставте кальмар в воду всього на 10 секунд. Це просто для видалення неприємного запаху. Потім швидко вийміть його. Промийте кальмари під холодною водою і повністю злийте воду.

Крок - 2
03

Тепер приготуйте соус (кукурудзяний крохмаль, трохи китайського кулінарного вина, ложка соєвого соусу, устричний соус, трохи води, цукор, чорний перець). Змішайте всі інгредієнти, і соус готовий.

Крок - 3
04

Зробіть сильний вогонь, додайте в сковорідку рослинне масло і прогрійте. Додайте в масло смужки імбиру, часник, білу частину зеленої цибулі. Перемішайте, поки вміст не стане ароматним.

Крок - 4
05

Додайте болгарський перець. Прожарте все приблизно 3 хвилини. Додайте кальмари. Пам'ятайте що потрібно готувати кальмари менше 2 хвилин. Ви вже бланшували кальмар 10 секунд, тепер у вас залишилася тільки 1 хвилина 50 секунд. Переконайтеся, що ви використовуєте максимально можливий вогонь. Якщо ви використовуєте слабкий вогонь, приготування займе більше часу, та з їжі почнеться виділення води, яка вам не потрібна.

Крок - 5
06

Додайте в сковороду соус за 20 секунд до вимикання вогню. Змішайте все разом. Подавайте кальмар в кисло-солодкому соусі з білим рисом. Смачного!

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Деруни з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Деруни з грибами 40 4 3 з 5 - детальніше -
Бублики класичний рецепт - покроковий рецепт, фото 1 Бублики класичний рецепт 80 3 3 з 5 - детальніше -
Рагу з баклажанів пісне - покроковий рецепт, фото 1 Рагу з баклажанів пісне 25 3 3 з 5 - детальніше -