Короп по-китайськи в гострому маринаді - відмінний рецепт приготування риби - швидкий і смачний спосіб. Рецепт приготування цього коропа вимагає наявність соусів виробництва TAO TAO
Зніміть лушпиння з коропа і ретельно промийте рибу. На початку патрання зосередьтеся на жовчному міхурі. Ви не повинні різати його, тому що вся риба буде зіпсована (це буде нестерпно гірко). Тому відокремте нутрощі від м'яса якомога швидше - якщо жовч лопне, по крайній мірі, м'ясо залишиться хорошим. Основний принцип цього кроку - не вставляти ніж глибоко в рибу. Після цього процесу промийте все в холодній воді, в теплій воді короп починає псуватися (рватися), і кров не змиється. Викладіть очищений і випотрошений короп на обробну дошку і розріжте на шматки шириною близько 3 см. Покладіть шматки коропа в глибоку миску.
Потім займіться приготуванням маринаду для риби. Залийте в окрему миску солодкий соус чилі і додайте пряний рибний соус (добре використовувати цей продукт виробництва Тао Тао). Потім залийте в миску свіжовичавлений лимонний сік, оливкове або рослинне масло, засипте копчену паприку, сіль, чорний мелений перець і ретельно все перемішайте, до утворення однорідної суміші.
Далі вже укладені в мисці шматочки коропа залийте підготовленим маринадом і добре все перемішайте, щоб маринад покрив рибу. Надішліть замаринований короп в холодильник приблизно на 2 години.
Після закінчення цього часу відправте сковорідку з рослинним або оливковою олією на плиту і добре прогрійте. Покладіть замариновані шматочки коропа в гаряче масло (зберігаючи максимально маринад) і обсмажуйте по 2-3 хвилини з кожного боку, до утворення золотистого відтінку на рибі.
Обсмажені часточки коропа перекладіть у форму для випічки, змастіть кожен шматочок риби маринадом і відправте страву в духовку, попередньо нагріту до 200 градусів (обдування зверху і знизу). Запікайте рибу в духовці приблизно 15-20 хвилин. Запечений короп по-китайськи подавайте до столу в супроводі скибочок лимона (за бажанням).
Випадкові рецепти