Якщо ви плануєте святковий обід, приготуйте качку, запечену у фользі. Це класична французька страва має кращий смак з червоною капустою.
Для початку ретельно вимийте під проточною водою і висушіть за допомогою паперового рушника качку. Викладіть качку на обробну дошку і за допомогою гострого ножа або кухонних ножиць відріжте нижню частину крил і розділіть тушку навпіл.
Перекладіть дві половинки качки в форму для випічки, приправте м'ясо рясно сіллю, розтерши з усіх боків, і додайте зверху гілочки розмарину.
Наріжте неочищений часник хрест-навхрест. Половину часнику покладіть в форму до качки. Потім обережно накрийте форму з мясом алюмінієвою фольгою, помістіть в холодильник і залиште маринуватися приблизно на 12 годин.
Після закінчення зазначеного часу вимийте промариновану качку під струменем холодної води, щоб вона не була занадто солоною.
Покладіть в глибоку форму для випічки або великий лист і залийте рослинною або оливковою олією. Качка повинна бути повністю занурена в масло.
Потім додайте в м'ясо гілочки розмарину і половину часнику, які попередньо розділіть на часточки. Накрийте форму для випічки з качкою знову алюмінієвою фольгою, відправте в попередньо розігріту духовку і випікайте при 130 градусах протягом 2 і більше годин.
Далі витягніть форму з м'ясом з духовки, розкрийте її і перекладіть ще гарячу качку з ємності з маринадом в деко, попередньо застелений фольгою або пергаментним папером.
Акуратно руками видаліть кістки із запеченої качки, відправте лист з м'ясом знову в духовку і запікайте протягом 15-20 хвилин, в уже нагрітій до 200 градусів, для перетравлення. М'ясо повинно легко відходити від кістки, якщо ні, то мало запечене.
Готову качку, запечену у фользі, розкладіть на красиве блюдо і подавайте до столу з червоною капустою або улюбленим овочевим салатом. Можна так само додати до качки гострий соус або навіть аджику.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти