Приготуйте смачну, ситну і корисну вечерю для всієї родини. Качина грудка виходить соковитою, з хрусткою скоринкою. Відірватися від такої страви просто неможливо.
Для готування вибирайте великі і щільні фрукти без видимих пошкоджень. Віддавайте перевагу кисло-солодким сортам. Яблука ретельно вимийте під проточною водою і просушіть паперовими рушниками.
Яблука очистіть від шкірки і видаліть серцевину. Наріжте невеликими кубиками або трикутниками.
Наріжте тонкими смужками червону капусту. Промийте і просушіть рушниками качину грудку. Зніміть шкірку і плівку. Зробіть на м'якоті неглибокі насічки у вигляді сіточки і натріть м'ясо сумішшю «5 спецій».
Поки маринується м'ясо, займіться овочами. У сковороду налийте оливкову олію, розігрійте на середньому вогні і викладіть в жаровню капусту. Обсмажте протягом 5 хвилин, потім додайте цукор, червоний винний оцет, паличку кориці і яблука. Суміш поперчіть, ретельно переміксуйте. Зменшіть вогонь до мінімальних значень, накрийте кришкою і тушкуйте періодично помішуючи, протягом 2 годин.
Покладіть качині грудки надрізами вниз на холодну сковороду і включіть вогонь. Обсмажте на повільному вогні 6-8 хвилин до золотистої скоринки, видаліть надлишки жиру. Після чого поставте в розігріту до 200 ° С духовку на 6 хвилин. Дістаньте м'ясо з духовки, переверніть надрізами вгору і дайте настоятися протягом 5 хвилин.
Поки качка настоюється, очистіть і наріжте дрібними шматочками яблуко.
Поставте сковороду на слабкий вогонь, насипте в неї цукор і доведіть до карамелізації. Подрібнені яблука змішайте з дрібкою приправи «5 спецій», висипте на сковороду, перемішайте і додайте до них оцет. Обсмажте протягом 3 хвилин.
Качину грудку наріжте на 5-6 шматочків. На порційне блюдо викладіть капусту, зверху розмістіть грудку і обкладіть її кисло-солодкими яблуками. Подавайте з запеченою картоплею або іншим гарніром. Приємного вам апетиту!
Випадкові рецепти