Смажена в духовці ціла качка - відмінна альтернатива традиційної індички на Новий рік або Різдвяну вечерю! Цей простий рецепт святкової качки, фарширований часником, чебрецем і цибулею, дає ароматну і соковиту птицю.
Розігрійте духовку до 200 градусів, приготуйте деко, в якому будете запікати качку. Витягніть відтанулу качку з упаковки і видаліть зайве з порожнини тіла. Промийте качку під холодною водою і висушіть паперовими рушниками. При бажанні відріжте зайвий жир з хвостової частини.
У маленькій мисці змішайте приправи: сіль, чорний мелений перець і паприку (можна використовувати спеціальні спеції до м'яса). Якщо хочете гостру корочку в м'ясі, додайте так само червоний мелений перець або сушений чилі.
Приправте порожнину підготовленої качки приправами, потім наповніть порожнину чебрецем, попередньо очищеним від лушпиння часником (можна навіть не подрібнювати).
Далі додайте в качку попередньо очищений від лушпиння та дрібно нарізаний червоний лук і очищену від шкірки і крупно нашатковану моркву.
Приправте зовнішню шкіру качки підготовленими приправами, добре втираючи в шкіру сіль. Використовуючи шпагат або кухонну нитку, щільно зв'яжіть гомілки качки.
Перекладіть качку в заздалегідь підготовлений лист, покладіть її спочатку догори дном. Смажте качку в попередньо розігрітій духовці протягом 1 години. Потім за допомогою щипців або підйомників для м'яса переверніть підсмажену птицю. Продовжуйте пекти качку, поки внутрішня температура досягне 160 градусів. Рекомендуємо готувати птицю, змащуючи кожні 15-20 хвилин жиром, який збирається на дні дека.
Витягніть качку з духовки і дайте їй постояти близько 15 хвилин перед подачею на стіл. Прикрасьте страву розмарином, листям шавлії, насінням граната, журавлиною і попередньо вимитою і нарізаною на четвертинки хурмою. Подавайте святкову качку з салатом з гранатової капусти і / або смаженою в духовці солодкою картоплею. Смачного!
Випадкові рецепти