Укр
Рус
Мясо в духовці Другі страви Чеська кухня

Качині ніжки з яблуками, картоплею і розмарином


- переглядів
65 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Качині ніжки з яблуками, картоплею і розмарином - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Чеська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

М'які, соковиті і дуже ароматні качині ніжки з картоплею стануть родзинкою повсякденного або банкетного столу. З такою стравою ваша вечеря перетворитися на справжнє свято.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Качині ніжки з яблуками, картоплею і розмарином" (на 100 грам)

  • Білки4.6 гр.
  • Жири8.9 гр.
  • Вуглеводи9.3 гр.
  • Калорії140 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт

01

У підготовлену глибоку форму для запікання покладіть качині ніжки, посоліть з обох сторін, поперчіть і посипте китайською приправою.

Крок - 1
02

На максимально дрібній тертці натріть імбирний корінь. З половини мандарин зніміть цедру за допомогою ножа або терки. По поверхні м'яса рівномірно розподіліть цедру, імбир. З гілочок чебрецю зніміть листя і посипте ними страву. Злегка збризніть все оливковою олією і гарненько розітріть спеції, щоб вони максимально вбралися в ніжки.

Крок - 2
03

М'ясна трава готова до запікання. Поставте форму в холодну духовку і розігрійте її до 170 ° С. Запікайте 1,5-2 години. Не забувайте кожні 15 хвилин перевертати ніжки. Перед запіканням картоплю проваріть протягом 10 хвилин до напівготовності і викладіть у форму.

Крок - 3
04

Додайте вершкове масло, посоліть, полийте бальзамічним оцтом, посипте листочками свіжого чебрецю і апельсиновою цедрою. З половини апельсина вичавіть сік і полийте картоплю. Поперчіть і гарненько все перемішайте.

Крок - 4
05

За допомогою товкачки злегка придушіть картоплю. Сильних зусиль докладати не треба, картопля не повинна перетворитися в пюре.

Крок - 5
06

Почистіть цибулю і розріжте її вздовж на 4 частини. Яблука розріжте на великі часточки і видаліть серцевину.

Крок - 6
07

Коли качині ніжки стануть м'якими, збільште температуру духовки до 200 ° С і додайте до м'яса яблука, цибулю і порізані на 4 частини мандарини. Шкірку очищати не треба. Збризніть фрукти і цибулю качиним жиром, ніжки полийте соком одного мандарина.

Крок - 7
08

Запікайте ще 20-25 хвилин. Щоб страва вийшла соковитою, поливайте її качиним жиром кожні 7-8 хвилин. Якщо дозволяє духова шафа, поставте форму з картоплею на верхню решітку поруч з качкою або ж перемістіть м'ясну страву в нижню частину духовки. Запікайте картоплю до появи золотисто-рум'яної скоринки близько 40 хвилин. Подавайте на стіл в порційних тарілках красиво виклавши качину ніжку з овочами і фруктами. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти