Кабачки, запечені в духовці з фаршем і рисом, - апетитна, ніжна і поживна друга страва, яка стане відмінним обідом або вечерею для всієї родини. Кабачки з м'ясом і рисом запікаються під томатно-сметанним соусом, завдяки чому виходять дивно м'якими і соковитим. Всі подробиці в рецепті.
Кабачки вимийте, просушіть і наріжте слайсами товщиною приблизно 0,5 см.
Рис ретельно промийте водою, відваріть до готовності і остудіть. З'єднайте м'ясний фарш з остиглим вареним рисом. Для цієї страви підійде фарш з будь-якого виду м'яса. Ми використовуємо змішаний свинячо-яловичий.
Зубчики часнику очистіть від лушпиння, дрібно поріжте ножем і відправте в миску з фаршем і рисом. Петрушку вимийте, просушіть, подрібніть і додайте у фарш.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте дрібними кубиками. Надішліть подрібнену цибулю до інших продуктів.
Приправте суміш сіллю, копченою паприкою і меленим чорним перцем. Перемішайте інгредієнти до однорідності.
На кружок кабачка викладіть фарш такої ж товщини. Зверху покладіть ще кабачок, а на нього знову фарш. Продовжуючи таким же чином, сформуйте башточку і покладіть її в форму для випічки. Заповніть форму цілком.
Приготуйте соус. Надішліть в миску сметану і будь-який томатний соус, пюре або пасту. Всипте сіль і перець. Влийте воду і перемішайте інгредієнти до однорідності.
Соусом полийте кабачки з м'ясом і рисом. Моцареллу натріть на крупній тертці і присипте нею страву зверху. Надішліть форму в розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин.
Кабачки, запечені в духовці з фаршем і рисом, виглядають дуже апетитно. Зверху у них рум'яна сирна скоринка, а всередині страва ніжна і соковита. Наріжте «башточки» порційними шматочками, викладіть на тарілки і подавайте до столу гарячими. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти