Укр
Рус
Кабачки Другі страви Українська кухня

Кабачки, запечені в духовці з фаршем і рисом

( 4.7778 4 59 9 оцінок)

819 - переглядів
60 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Кабачки, запечені в духовці з фаршем і рисом - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Кабачки, запечені в духовці з фаршем і рисом, - апетитна, ніжна і поживна друга страва, яка стане відмінним обідом або вечерею для всієї родини. Кабачки з м'ясом і рисом запікаються під томатно-сметанним соусом, завдяки чому виходять дивно м'якими і соковитим. Всі подробиці в рецепті.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Кабачки, запечені в духовці з фаршем і рисом" (на 100 грам)

  • Білки5.5 гр.
  • Жири7.8 гр.
  • Вуглеводи5.6 гр.
  • Калорії121 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Кабачки вимийте, просушіть і наріжте слайсами товщиною приблизно 0,5 см.

Крок - 1
02

Рис ретельно промийте водою, відваріть до готовності і остудіть. З'єднайте м'ясний фарш з остиглим вареним рисом. Для цієї страви підійде фарш з будь-якого виду м'яса. Ми використовуємо змішаний свинячо-яловичий.

Крок - 2
03

Зубчики часнику очистіть від лушпиння, дрібно поріжте ножем і відправте в миску з фаршем і рисом. Петрушку вимийте, просушіть, подрібніть і додайте у фарш.

Крок - 3
04

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте дрібними кубиками. Надішліть подрібнену цибулю до інших продуктів.

Крок - 4
05

Приправте суміш сіллю, копченою паприкою і меленим чорним перцем. Перемішайте інгредієнти до однорідності.

Крок - 5
06

На кружок кабачка викладіть фарш такої ж товщини. Зверху покладіть ще кабачок, а на нього знову фарш. Продовжуючи таким же чином, сформуйте башточку і покладіть її в форму для випічки. Заповніть форму цілком.

Крок - 6
07

Приготуйте соус. Надішліть в миску сметану і будь-який томатний соус, пюре або пасту. Всипте сіль і перець. Влийте воду і перемішайте інгредієнти до однорідності.

Крок - 7
08

Соусом полийте кабачки з м'ясом і рисом. Моцареллу натріть на крупній тертці і присипте нею страву зверху. Надішліть форму в розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин.

Крок - 8
09

Кабачки, запечені в духовці з фаршем і рисом, виглядають дуже апетитно. Зверху у них рум'яна сирна скоринка, а всередині страва ніжна і соковита. Наріжте «башточки» порційними шматочками, викладіть на тарілки і подавайте до столу гарячими. Смачного!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Шурпа з баранини - покроковий рецепт, фото 1 Шурпа з баранини 120 5 5 з 5 - детальніше -
Паста - покроковий рецепт, фото 1 Паста 30 4 2 з 5 - детальніше -
Яблука запечені - покроковий рецепт, фото 1 Яблука запечені 30 8 2 з 5 - детальніше -
Піца 4 сири - покроковий рецепт, фото 1 Піца 4 сири 60 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Фаршировані яйця з сардиною - покроковий рецепт, фото 1 Фаршировані яйця з сардиною 40 4 3 з 5 - детальніше -
Кекс на кефірі - покроковий рецепт, фото 1 Кекс на кефірі 90 4 3 з 5 - детальніше -
Рулет з індички з печерицями - покроковий рецепт, фото 1 Рулет з індички з печерицями 85 1 3 з 5 - детальніше -