Сьогодні давайте дізнаємося про інший корейський гарнір, який ви можете приготувати так легко, використовуючи кабачки і креветки. Це смажені кабачки по-корейськи. Зелений, молодий кабачок стає трохи пікантним, коли його готують з креветками, а потім додавши рибний соус, що ще більше підсилює смак. Ця страва виглядає модно, але для корейців це щоденний гарнір.
Для початку помийте під проточною водою кабачки (бажано вибрати овоч молодий, щоб мати менше кісточок всередині). Викладіть кабачки на обробну дошку і наріжте їх тонкими півкільцями. Викладіть нарізані кабачки в миску, добре присоліть їх, перемішайте і залиште на 10 хвилин. Зливайте рідину з кабачків.
Помістіть і розігрійте невелику сковороду на середньому вогні. Додайте в неї рослинне або оливкове масло, закиньте попередньо очищений від лушпиння і подрібнений часник і обсмажуйте, перемішуючи, протягом 20 секунд.
Тепер додайте в сковорідку раніше підготовлені кабачки і очищену від лушпиння і нарізану тонкими півкільцями ріпчасту цибулю, обсмажуйте все, помішуючи, приблизно 30 секунд.
Відсуньте обсмажений кабачок і цибулю по краях сковороди і витріть центр ємності. Зменшіть вогонь до середнього. Додайте заздалегідь очищені від панцира і ретельно вимиті і просушені креветки в порожнє місце середини сковороди. Дозвольте вмісту готуватися протягом 1 хвилини, поки основа креветки не стане трохи рожевою.
Переверніть їх і перемішайте все разом протягом хвилини. Потім додайте в сковорідку соус з креветок (або рибний соус) і варіть вміст 7-8 хвилин, періодично помішуючи, поки креветки не приготуються і кабачок не стане напівпрозорим.
Далі додайте в сковороду попередньо вимитий і дрібно нарізаний червоний перець чилі (можна навіть з насінням) і вимиту, нашатковану зелену цибулю. Перемішайте і обсмажте вміст ще хвилину.
Зніміть сковорідку з вогню і полийте вміст кунжутним маслом. Перекладіть кабачки по-корейськи швидкого приготування в миску або тарілку і посипте зверху смаженим кунжутом. Подавайте відразу до столу з рисом. А можете охолодити залишки, і зберігати страву до 3 днів.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти