Кабачки по-корейськи на зиму - легка в приготуванні, але смачна і корисна заготівля. У рецепті розповідається, як законсервувати кабачки в томатному соку зі спеціями. Для цієї заготовки підійдуть будь-які кабачки: звичайні, жовті, цукіні. Вибирайте те, що більше подобається. Але бажано, щоб овочі були молодими, так як у перезрілих занадто пухка м'якоть і великі насіння. Кабачки в томаті по-корейськи стануть відмінною зимовою закускою, по-літньому ароматною і свіжою.
Кабачки вимийте і висушіть. Обріжте кінчики з обох сторін і наріжте овочі середніми шматочками (завдовжки 3-5 см).
Банки ретельно вимийте содою і просушіть. На дно кожної покладіть парасольки сушеного кропу, вишневе листя і зубчики часнику, очищені від лушпиння і нарізані великими слайсами.
Надішліть в банки нарізані кабачки. Вони повинні доходити до горлечка, але лежати не дуже щільно один до одного.
Всипте в банки запашний і чорний перець горошком. Червоний гострий перець (чилі) вимийте, просушіть, наріжте шматочками і додайте в банки.
Влийте окріп так, щоб він покрив овочі, і поки відставте. Займіться маринадом. Влийте в каструлю воду. Додайте сіль крупного помелу, цукор і томатну пасту.
Перемішайте інгредієнти і поставте каструлю на вогонь. Постійно помішуючи, доведіть суміш до кипіння.
З банок з кабачками злийте воду. Найзручніше це робити через ситечко, щоб овочі і спеції не випали. Залийте кабачки гарячим томатним маринадом.
Додайте в кожну банку оцет. Закрийте банки кришками.
Застеліть широку каструлю бавовняним рушником і виставте туди заготовки.
Влийте гарячу воду так, щоб вона покривала ¾ висоти банок. Доведіть рідину до кипіння і стерилізуйте кабачки 8-10 хвилин.
Після цього вийміть заготовки з каструлі, переверніть догори дном і остудіть. Зберігати кабачки по-корейськи на зиму потрібно в темному прохолодному місці, наприклад, в коморі, погребі чи холодильнику. Консервація яскраво виглядає і виходить гостро-пікантною і дуже смачною. Смачного!
Випадкові рецепти