Укр
Рус
Лазанья Другі страви Українська кухня

Кабачкова лазанья

( 5.0000 5 57 7 оцінок)

1118 - переглядів
50 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Кабачкова лазанья - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Італійська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Кабачкова лазанья - дієтична, низькокалорійна страва зі зниженим вмістом жиру, яка підходить для кето-дієти. Це можливо завдяки тому, що замість макаронів в рецепті використовуються кабачки. Смак лазаньї від цього не тільки не стає гірше, але і набуває нові, свіжі нотки, які дозволяють по-іншому поглянути на знайому страву.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Кабачкова лазанья" (на 100 грам)

  • Білки7.6 гр.
  • Жири7.9 гр.
  • Вуглеводи2.6 гр.
  • Калорії117 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Розігрійте на сковороді оливкове масло і, помішуючи, смажте на ньому нарізану кубиками ріпчасту цибулю до м'якості (близько 2 хвилин). Додайте часник і пісний яловичий фарш, перемішайте і готуйте до того моменту, коли м'ясо змінить колір.

Крок - 1
02

Після цього приправте страву лавровим листом, орегано, будь-яким гострим соусом на ваш вибір і чорним меленим перцем. Помішуючи, смажте ще пару хвилин.

Крок - 2
03

Додайте подрібнені помідори у власному соку і, регулярно помішуючи, тушкуйте соус 10-15 хвилин (до готовності).

Крок - 3
04

Кабачки вимийте, просушіть і наріжте уздовж тонкими слайсами. Найзручніше це зробити на мандоліні. Щоб позбутися від зайвої вологи, присипте скибочки сіллю, оберніть паперовими рушниками і зачекайте кілька хвилин, щоб папір ввібрав виділену рідину.

Крок - 4
05

Третю частину нарізаних кабачків викладіть на дно форми для випічки і посипте ¼ тертої моцарелли. Зверху покладіть 1/3 нарізаних тонкими слайсами печериць.

Крок - 5
06

Поверх них рівномірно розподіліть 1/3 м'ясного соусу. На нього викладіть 1/3 рікотти (можна замінити сиром).

Крок - 6
07

Повторіть всі верстви ще 2 рази. В кінці поверх рікотти покладіть слайси моцарели (можна терту) і тертий пармезан. Надішліть форму з лазанью в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин. Час випічки залежить від духовки. Слідкуйте за сиром: він повинен розплавитися і придбати золотисто-коричневу скоринку.

Крок - 7
08

Коли кабачкова лазанья повністю приготується, вийміть її з духовки і присипте зверху подрібненою петрушкою. Дайте страві 10-15 хвилин настоятися, а потім наріжте порційними шматочками і подавайте на стіл.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Яловичина в соусі - покроковий рецепт, фото 1 Яловичина в соусі 55 2 3 з 5 - детальніше -
Котлети свинячі - покроковий рецепт, фото 1 Котлети свинячі 60 4 3 з 5 - детальніше -
Шоколадний кекс в кухлі - покроковий рецепт, фото 1 Шоколадний кекс в кухлі 50 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти