Кабачкова лазанья - дієтична, низькокалорійна страва зі зниженим вмістом жиру, яка підходить для кето-дієти. Це можливо завдяки тому, що замість макаронів в рецепті використовуються кабачки. Смак лазаньї від цього не тільки не стає гірше, але і набуває нові, свіжі нотки, які дозволяють по-іншому поглянути на знайому страву.
Розігрійте на сковороді оливкове масло і, помішуючи, смажте на ньому нарізану кубиками ріпчасту цибулю до м'якості (близько 2 хвилин). Додайте часник і пісний яловичий фарш, перемішайте і готуйте до того моменту, коли м'ясо змінить колір.
Після цього приправте страву лавровим листом, орегано, будь-яким гострим соусом на ваш вибір і чорним меленим перцем. Помішуючи, смажте ще пару хвилин.
Додайте подрібнені помідори у власному соку і, регулярно помішуючи, тушкуйте соус 10-15 хвилин (до готовності).
Кабачки вимийте, просушіть і наріжте уздовж тонкими слайсами. Найзручніше це зробити на мандоліні. Щоб позбутися від зайвої вологи, присипте скибочки сіллю, оберніть паперовими рушниками і зачекайте кілька хвилин, щоб папір ввібрав виділену рідину.
Третю частину нарізаних кабачків викладіть на дно форми для випічки і посипте ¼ тертої моцарелли. Зверху покладіть 1/3 нарізаних тонкими слайсами печериць.
Поверх них рівномірно розподіліть 1/3 м'ясного соусу. На нього викладіть 1/3 рікотти (можна замінити сиром).
Повторіть всі верстви ще 2 рази. В кінці поверх рікотти покладіть слайси моцарели (можна терту) і тертий пармезан. Надішліть форму з лазанью в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин. Час випічки залежить від духовки. Слідкуйте за сиром: він повинен розплавитися і придбати золотисто-коричневу скоринку.
Коли кабачкова лазанья повністю приготується, вийміть її з духовки і присипте зверху подрібненою петрушкою. Дайте страві 10-15 хвилин настоятися, а потім наріжте порційними шматочками і подавайте на стіл.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти