Укр
Рус
Ікра овочева Закуски Болгарська кухня

Кабачкова ікра з майонезом

( 4.8571 4 57 7 оцінок)

1010 - переглядів
40 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Кабачкова ікра з майонезом - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Болгарська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Весна, Літо

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні , Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Освіжаюча кабачкова ікра, приготовлена на пару. Щоб зробити страву максимально корисною, використовуйте майонез, приготований самостійно. Або замініть його сметаною.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Кабачкова ікра з майонезом" (на 100 грам)

  • Білки0.8 гр.
  • Жири5.8 гр.
  • Вуглеводи4.4 гр.
  • Калорії80 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування ікри вибирайте молоді пружні кабачки. Шкірочка повинна бути тонкою, а м'якоть без сформованого насіння. Овочі ретельно вимийте під проточною водою і просушіть. Видаліть хвостики і наріжте кабачки невеликими кубиками.

Крок - 1
02

Поставте на плиту велику каструлю. Влийте невелику кількість води. На середньому або сильному вогні доведіть рідину до кипіння. Занурте в каструлю кошик для приготування на пару. Якщо є пароварка, використовуйте її. Покладіть в корзину кабачки і накрийте ємність кришкою. Готуйте овочі протягом 20 хвилин. Вони повинні стати дуже м'якими.

Крок - 2
03

Вимкніть вогонь і дайте кабачкам охолонути. Перекладіть у велику миску і розімніть за допомогою товкачки для картоплі. Отриману однорідну масу перекладіть в дрібнопористе сито і залиште на 30 хвилин. За цей час кабачки віддадуть всю зайву рідину. Після закінчення зазначеного часу, викладіть пюре в суху миску.

Крок - 3
04

Часник очистіть від лушпиння і натріть на дрібній тертці. Додайте прянощі в ємність з кабачками. Кількість часнику регулюйте на свій смак. В якості альтернативи, можна використовувати дрібно нарізану солодку червону цибулю.

Крок - 4
05

Додайте в загальну суміш майонез і жирний йогурт. Перемішайте до однорідного стану. Притрусіть сіллю і чорним меленим перцем. Знову переміксуйте. Помістіть кабачкову ікру в холодильник на 1 годину. Викладіть страву на блюдо для подачі. Прикрасьте свіжою петрушкою, або іншою зеленню за смаком. Приємного вам апетиту!

Крок - 5

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Пісочне тісто - покроковий рецепт, фото 1 Пісочне тісто 15 1 1 з 5 - детальніше -
Манти з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Манти з м’ясом 50 5 3 з 5 - детальніше -
Такос з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Такос з овочами 70 3 3 з 5 - детальніше -
Кетчуп з томатного соку - покроковий рецепт, фото 1 Кетчуп з томатного соку 45 1 2 з 5 - детальніше -