Укр
Рус
Ікра овочева Закуски Українська кухня

Кабачкова ікра як у дитинстві

( 4.8333 4 56 6 оцінок)

953 - переглядів
115 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Кабачкова ікра як у дитинстві - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Весна, Літо

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні , Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Кабачкова ікра як у дитинстві має яскравий смак, що запам'ятовується. У спробах його відтворити багато хто спробував усілякі способи приготування, але результат щоразу розчаровував. Якщо це ваш випадок, то наш рецепт для вас. У ньому ми розповімо, як легко та швидко приготувати апетитну кабачкову ікру з таким самим чудовим смаком, як у дитинстві.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Кабачкова ікра як у дитинстві" (на 100 грам)

  • Білки0.7 гр.
  • Жири1.2 гр.
  • Вуглеводи6.6 гр.
  • Калорії43 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Кабачки вимийте, очистіть від шкірки, наріжте невеликими кубиками та викладіть у миску.

Крок - 1
02

Червоний перець болгарський вимийте, просушіть і відправте в духовку. Запікайте його при 180 градусах, доки не підніметься шкірка, а сам перець не стане м'яким.

Крок - 2
03

Помідори вимийте, хрестоподібно надріжте знизу і бланшуйте в окропі 1-2 хвилини. Потім перекладіть в холодну воду, остудіть і зніміть шкірку, що піднялася.

Крок - 3
04

Очищені помідори теж подрібніть кубиками і викладіть в окрему миску.

Крок - 4
05

Моркву очистіть від шкірки, а цибулю від лушпиння. Наріжте моркву скибочками, а цибулю півкільцями і розкладіть окремими мисками.

Крок - 5
06

Звільніть зубчики часнику від лушпиння, нашаткуйте слайсами і викладіть у блюдце.

Крок - 6
07

З перцю, що запікся, зніміть шкірку, а м'якоть подрібніть невеликими шматочками і відправте в окрему миску.

Крок - 7
08

Всі подрібнені овочі окремо припустіть на сковороді з невеликою кількістю олії. Смажте до напівготовності.

Крок - 8
09

Після цього відправте їх в одну велику каструлю. Приправте сіллю та цукром. За бажанням додайте лимонну сіль для аромату та чорний мелений перець для гостроти.

Крок - 9
10

Перемішайте інгредієнти, накрийте кришкою каструлю і томіть вміст на повільному вогні 60-80 хвилин. У процесі регулярно мішайте овочі, щоб вони не пригоріли. Через зазначений час зніміть каструлю з плити та занурювальним блендером перебийте вміст до стану однорідного пюре.

Крок - 10
11

Спробуйте його на смак та при необхідності відрегулюйте спеції. Поверніть каструлю на плиту та готуйте ще 7–10 хвилин. Після цього вимкніть вогонь і розкладіть кабачкову ікру ретельно вимитим і просушеним банкам. Закрийте чистими, сухими кришками і дайте охолонути. Після цього кабачкова ікра, як і в дитинстві, буде повністю готова. Зберігайте її у темному, прохолодному місці. Смачного!

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Вівсяна каша веганська - покроковий рецепт, фото 1 Вівсяна каша веганська 25 2 2 з 5 - детальніше -
 Швидкий шашлик на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Швидкий шашлик на сковороді 50 6 3 з 5 - детальніше -
Воловани з морепродуктами - покроковий рецепт, фото 1 Воловани з морепродуктами 40 2 3 з 5 - детальніше -