Такі кабачки легко зробити, і це цікавий спосіб додати корисності в вечерю. Фаршировані кабачки "тещин язик" яловичим фаршем, рисом з цвітною капустою, цибулею, перцем, часником, приправою і соусом додають здорової свіжості в вечерю. Посипте їх тертим сиром чеддер, але якщо ви не любите молочні продукти, спробуйте додати в них гуакамоле або нарізаний кубиками авокадо.
Попередньо нагрійте духовку до 200 градусів. Обріжте краї заздалегідь вимитого і просушеного кабачка зверху і знизу. Розкладіть кабачок на обробну дошку і розріжте навпіл уздовж. Повторіть те ж саме з усіма кабачками, які будуть використовуватися.
Далі обережно ложкою вичерпайте центр (м'якоть) кожного кабачка, залишивши стінку товщиною 1/4 сантиметри навколо дна і з боків овоча. Повторіть те ж саме з кожною половинкою кабачка. Таким чином, ви утворите так звані «човники» з овоча.
Відкладіть м'якоть з кабачків на кухонну дошку і гострим ножем дрібніше її порубайте. Надішліть подрібнену м'якоть кабачка в глибоку миску. Ви будете використовувати її в начинці. На дно форми для випічки налийте тонкий шар гострого соусу, а зверху викладіть човники з кабачка. Вам може знадобитися дві ємності, щоб вмістити всі кабачки.
У великій сковороді з антипригарним покриттям розігрійте оливкову чи рослинну олію. Коли масло стане гарячим, додайте в сковороду заздалегідь очищену від лушпиння та дрібно нашатковану цибулю і дрібку солі. Обсмажуйте, помішуючи, поки цибуля не розм'якне.
Коли цибуля стане прозорою, відсуньте її в сторону і додайте в сковороду яловичий фарш. Приправте сіллю і перемішайте все. Додайте в сковороду спеції для м'яса і перемішайте, щоб вони вбралися в інгредієнти.
Потім додайте в сковороду, заздалегідь дрібно нашатковану кольорову капусту, подрібнений часник, дрібно нарізаний болгарський перець і «м'якоть» кабачків. Приправте ще трохи сіллю і чорним меленим перцем і перемішайте.
Влийте в сковороду залишений гострий соус, перемішайте і тушкуйте все близько 5-10 хвилин. Вимкніть вогонь і дайте вмісту охолонути, поки з ним не буде легко працювати.
Рівномірно розділіть приготовлену начинку на всі човники з кабачка, а потім посипте кожну половину тертим сиром чеддер. Накрийте форму алюмінієвою фольгою і запікайте в розігрітій духовці приблизно 25 хвилин або поки сир не розтане, а кабачки не стануть м'якими.
Посипте запечені кабачки «тещин язик» свіжими подрібненими помідорами і кінзою і насолоджуйтеся!
Випадкові рецепти