Про смак кабачків всім відомо і про те, як їх готувати сказано чимало. Здавалося б здивувати чимось складно, але все ж ми спробуємо. Адже в кулінарному світі рецептів існує ароматна закуска - кабачки по-корейськи швидкого приготування. Її пікантний і дуже апетитний смак може бути гідною альтернативою морквини по-корейськи. Зовсім мінімум зусиль і ви отримаєте недорогу, легку і дуже смачну закуску, в одну мить зникаючу зі столу. До того ж, цю страву можна самостійно урізноманітнити, адже кабачки добре поєднуються з морквою, капустою і зеленню, головна умова - корейська приправа.
Будь-яка господиня, яка спробує піти наших рекомендацій, обов'язково оцінить простоту рецепта і відмінний смак страви. Так як в назві страви присутня фраза «по-корейськи», зрозуміло, що тут присутні нотки азіатської кухні, що характеризується перевагою гостроти. Наш варіант не виняток, хоча основний акцент - маринування за допомогою свіжого лимонного соку, а от надто гострих приправ ми не використовуємо. Як ви вже переконалися, наш рецепт доступний всім, а щоб все відбувалося без клопоту, головне подбайте про вибір головного інгредієнта. Кабачки для салату вибрати молоді, щоб не чистити від шкірки і не було насіння.
І ще не маловажний той факт, що чим тонше нарізати кабачок, тим швидше він просочиться маринадом. Тепер настав час приступати безпосередньо до процесу готування Чистимо від шкірки моркву, миємо й нарізаємо тонкою довгою соломкою за допомогою спеціального ножа для нарізки овочів і тушкуємо в каструлі під кришкою буквально 2-3 хвилини.
Такими ж тонкими слайсами нарізаємо вимитий кабачок, не очищаючи і додаємо в каструлю до моркви. Закриваємо кришку і тушкуємо ще пару хвилин, бажано, щоб овочі були злегка хрусткими.
Тепер готуємо маринад. У миску видавлюємо через ситечко сік з половини лимона, щоб не потрапила м'якоть, видавлюємо через чеснокодавку великий зубок часнику.
Додаємо в миску трохи тертого імбиру і солимо. Перекладаємо в миску з маринадом тушковані овочі і добре перемішуємо.
Тепер додаємо жменю руколи, знову все разом перемішуємо і залишаємо на кілька хвилин. Ця смачна закуска стане відмінним доповненням до відвареної картопелька, каші або макаронів.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти