Укр
Рус
Мариновані кабачки Консервування Російська кухня

Кабачки консервовані

( 5.0000 5 57 7 оцінок)

748 - переглядів
40 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Кабачки консервовані - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Весна, Літо

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Маринувати

опис

Кабачки консервовані - легка в приготуванні і смачна зимова заготівля. Консервовані кабачки трохи схожі на огірки, але м'якше і ніжніше. Їх можна використовувати як гарнір до м'яса і риби або додавати в овочеві рагу і салати. Спробуйте законсервувати кабачки на зиму за нашим рецептом. Вони вийдуть надзвичайно ніжними і апетитними.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Кабачки консервовані" (на 100 грам)

  • Білки0 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи1.5 гр.
  • Калорії9 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Кабачки вимийте, просушіть, наріжте тонкими півколами і викладіть в миску.

Крок - 1
02

Свіжу петрушку вимийте, обтрусіть від вологи і дрібно поріжте ножем. Надішліть подрібнену зелень в миску з кабачками.

Крок - 2
03

Туди ж додайте чорний перець горошком, влийте оцет і перемішайте інгредієнти, щоб спеції рівномірно розподілилися по кабачкам. Відставте суміш на той час, поки будете робити розсіл.

Крок - 3
04

Для приготування розсолу змішайте чисту воду з сіллю крупного помелу і добре перемішайте ложкою, щоб кристали повністю розчинилися.

Крок - 4
05

Скляні банки для консервації вимийте і висушіть. Викладіть в них замариновані в спеціях кабачки. Частину, що залишилася в мисці рідину теж додайте в банки.

Крок - 5
06

Залийте кабачки розсолом. Він повинен заповнити всі порожнечі і доходити до горлечка. Закрийте банки кришками.

Крок - 6
07

На дно широкої каструлі або миски покладіть бавовняний рушник і відправте туди заготовки. Влийте в каструлю воду. Вона повинна покрити банки на ¾ висоти. Поставте каструлю на вогонь і доведіть рідину до кипіння. Після цього стерилізуйте консервацію протягом 20 хвилин.

Крок - 7
08

Через зазначений час вимкніть вогонь і вийміть банки з каструлі. Накрийте їх ковдрою і дайте в такому вигляді охолонути. Кабачки, консервовані на зиму, готові. Тримайте їх у темному прохолодному місці (холодильнику, коморі, льосі, гаражі і т. п.). Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Сочник - покроковий рецепт, фото 1 Сочник 90 5 3 з 5 - детальніше -
Овочеве асорті - покроковий рецепт, фото 1 Овочеве асорті 35 1 2 з 5 - детальніше -
Варений омлет в пакеті - покроковий рецепт, фото 1 Варений омлет в пакеті 35 2 2 з 5 - детальніше -
Курячий крем-суп - покроковий рецепт, фото 1 Курячий крем-суп 40 3 2 з 5 - детальніше -