Кабачки консервовані - легка в приготуванні і смачна зимова заготівля. Консервовані кабачки трохи схожі на огірки, але м'якше і ніжніше. Їх можна використовувати як гарнір до м'яса і риби або додавати в овочеві рагу і салати. Спробуйте законсервувати кабачки на зиму за нашим рецептом. Вони вийдуть надзвичайно ніжними і апетитними.
Кабачки вимийте, просушіть, наріжте тонкими півколами і викладіть в миску.
Свіжу петрушку вимийте, обтрусіть від вологи і дрібно поріжте ножем. Надішліть подрібнену зелень в миску з кабачками.
Туди ж додайте чорний перець горошком, влийте оцет і перемішайте інгредієнти, щоб спеції рівномірно розподілилися по кабачкам. Відставте суміш на той час, поки будете робити розсіл.
Для приготування розсолу змішайте чисту воду з сіллю крупного помелу і добре перемішайте ложкою, щоб кристали повністю розчинилися.
Скляні банки для консервації вимийте і висушіть. Викладіть в них замариновані в спеціях кабачки. Частину, що залишилася в мисці рідину теж додайте в банки.
Залийте кабачки розсолом. Він повинен заповнити всі порожнечі і доходити до горлечка. Закрийте банки кришками.
На дно широкої каструлі або миски покладіть бавовняний рушник і відправте туди заготовки. Влийте в каструлю воду. Вона повинна покрити банки на ¾ висоти. Поставте каструлю на вогонь і доведіть рідину до кипіння. Після цього стерилізуйте консервацію протягом 20 хвилин.
Через зазначений час вимкніть вогонь і вийміть банки з каструлі. Накрийте їх ковдрою і дайте в такому вигляді охолонути. Кабачки, консервовані на зиму, готові. Тримайте їх у темному прохолодному місці (холодильнику, коморі, льосі, гаражі і т. п.). Смачного!
Випадкові рецепти